Vraća nam se zima. Osjetno zahladnjenje, kiša i snijeg te jak vjetar.

Galerija


Prošli tjedan smo imali 25 stupnjeva. Znamo da zima zna ošinuti repom u travnju, nekada i u svibnju. Međutim, prodor koji nam se događa ovih dana je neuobičajen. Polarna zračna masa se spušta preko Europe i večeras dolazi nad Alpe.

Generirat će ciklonu, što znači da će kod nas biti dovoljno vlage za oborine, a i dovoljno hladnoće, što znači - padat će snijeg! Najviše će ga biti u gorju, do 30-ak centimetara, ali i zapadnim i sjeverozapadnim krajevima u unutrašnjosti, kao i na istoku.

No, snijega će biti i u Istri, na sjevernom Jadranu praćeno burom, ali i mjestimično u Dalmaciji. Promjena vremena bit će brza, pogotovo u gorskim krajevima. Zbog toga upozoravamo ljude da prate prognozu i da provjere svoje automobile. Bit će jake i olujne bure.

Snijeg zabijelio Gorski Kotar i Delnice Pripremite se za naglu i brzu promjenu vremena: Temperature padaju blizu nule, padat će i snijeg

Zagreb - Promjena vremena Iz DHMZ-a poslali upozorenje: Stiže nova velika promjena vremena sa snijegom, tučom i jakim vjetrom

Iza ove promjene vremena ostaje nam vedrina. Noću će se temperatura dosta spuštati, sve do kraja tjedna. Bit će i jakog mraza, što se neće dobro odraziti na procvale voćke. Stoga, zaštitite i svoje biljke.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr