Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZUJI, ZVEČI, ZVONI, ZVUČI

Izdan žuti meteoalarm za gotovo cijelu Hrvatsku: DHMZ upozorava na opasno vrijeme u jednoj regiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijeloga dana na području Hrvatske očekuje se nestabilno i promjenjivo vrijeme, stoga je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao žuti meteoalarm za gotovo cijelu zemlju, dok je za dio Hrvatske izdan narančasti meteoalarm, koji označava opasno vrijeme.

Tijekom čitavoga dana na području Hrvatske očekuje se promjenjivo vrijeme s izraženim pljuskovima, grmljavinom, a negdje i obilnim oborinama. U dijelovima Hrvatske očekuje se i tuča, a ponegdje će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) slijedom toga izdao je za veći dio Hrvatske, izuzevši osječku, zagrebačku i karlovačku regiju, žuti meteoalarm, dok je za dubrovačku regiju izdan narančasti meteoalarm.

Žuti meteoalarm predstavlja potencijalno opasno vrijeme, dok narančasti meteoalarm označava opasno vrijeme.

Prognoza za petak

Promjenjivo oblačno, povremeno s kišom. Lokalno će biti izraženijih pljuskova, ponegdje i grmljavine te obilnih oborina, uglavnom na Jadranu i uz njega, a osobito na krajnjem jugu moguća je i tuča. U drugom dijelu noći kiša će ponajprije uz granicu sa Slovenijom te u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA U četvrtak nalet toplijeg vremena, ali ne zadugo: Zima se vraća u stilu

U unutrašnjosti ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na istoku i jugoistočni, popodne u okretanju na sjeverni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar, na sjevernom dijelu jugozapadni, poslijepodne u slabljenju.

Najviša dnevna temperatura u središnjoj Hrvatskoj između 5 i 10, na sjeveru moguće i niža, u istočnim i većini gorskih krajeva od 10 do 15, a na Jadranu od 14 do 19 °C.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene