Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo će vrijeme biti za produženi vikend? Meteorolog otkriva što nas čeka na kraju tjedna

Nastavljaju se učestali prodori vrlo vlažnog i svježijeg oceanskog zraka koji će i u našim krajevima donijeti dosta oborine, osobito na Jadranu i priobalju, gdje će biti i vrlo vjetrovito. Stoga valja biti na oprezu zbog veće količine oborina, a na Jadranu i zbog jakog vjetra.

U petak ujutro posvuda će prevladavati oblačno i kišovito vrijeme. Lokalno obilnije kiše, često praćene grmljavinom, uglavnom će biti na Jadranu i u priobalju. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren vjetar, dok će na Jadranu biti vjetrovito uz umjereno i jako jugo i južni vjetar. Jutarnja temperatura će u unutrašnjosti iznositi od četiri do devet, na Jadranu većinom između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj biti oblačno i kišovito, ponegdje i uz obilniju kišu. Prema večeri doći će do postupnog prestanka oborine, a u noći i smanjenja naoblake. Vjetar će biti slab do umjeren, prijepodne jugozapadni, a zatim sjeverozapadni. Poslijepodne će temperatura iznositi od devet do 11 stupnjeva.

U istočnim predjelima također će biti oblačno i kišovito, uz slične vrijednosti temperature i vjetra. Navečer će doći do postupnog prestanka oborine i smanjenja naoblake.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu vrijeme će biti oblačno uz dosta kiše, osobito prijepodne na Jadranu, gdje će biti i grmljavine. Poslijepodne će uglavnom na Jadranu doći do postupnog prestanka kiše, a zatim i sunčanih razdoblja. U gorju će prijepodne povremeno biti umjerenog jugozapadnjaka, na Jadranu će ponegdje puhati jako jugo i južni vjetar, a zatim će vjetar okretati na sjeverozapadni smjer i postupno oslabjeti. Najviša temperatura u gorskom području iznosit će od devet do 11, a na Jadranu od 13 do 16 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti oblačno, povremeno uz kišu, a lokalno pljuskove i grmljavinu. Prijepodne će puhati umjereno do jako jugom, koje će sredinom dana okrenuti na jugozapadnjak, zatim sjeverozapadnjak te postupno slabjeti. Temperatura će iznositi od 14 u Zagori, do 17 ili 18 stupnjeva na moru.

Pročitajte i ovo Mihael Furjan BORBA PROTIV POREZA Poduzetnici najavljuju oštar odgovor na novi Vladin porez: "Postoje svi elementi da se sruši na Ustavnom sudu"  

Pročitajte i ovo Reportaža Matee Ćorić iz Iloka - 4 KAKO SU IZGLEDALE KUĆE NAKON RATA Pokušajte ne zaplakati: Dirljiva priča novinarke Dnevnika Nove TV Matee Ćorić iz rodnog Iloka - "Što su mi napravili od imanja, majko sveta"

U unutrašnjosti će tijekom vikenda vrijeme biti promjenjivo i hladno, povremeno s kišom. U gorskim predjelima potkraj subote i u nedjelju, uz pad temperature, može biti susnježice i snijega. U ponedjeljak će doći do prolaznog smirivanja vremena, a povremeno će puhati umjeren vjetar.

Na Jadranu ovog vikend također može očekivati promjenljivo vrijeme, povremeno s kišom, osobito u subotu, kad lokalno može biti i obilnih oborina. U drugom djelu nedjelje kiša će biti sve rjeđa i slabija, uz kidanje naoblake do kojeg će najprije doći na sjevernom dijelu. U ponedjeljak stiže prolazno smirivanje vremena. Za vikend će na Jadranu puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, dok će još u subotu na jugu Dalmacije puhati jako jugo i jugozapadnjak.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene