Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zima je stigla

Karta puna upozorenja: Olujna bura, obilne kiše i snijeg

Oblačno i kišovito vrijeme u Hrvatskoj će se zadržati i u nedjelju, ali nam stiže hladniji zrak sa sjevera. Vremenska prognoza pokazuje da će kiša, prije svega u gorju, ali i ponegdje u nizinama kopnenih krajeva, prelaziti u susnježicu i snijeg.

U gorskoj Hrvatskoj u nedjelju ujutro će se stvarati snježni pokrivač, a po koji centimetar snijega moguć je i u nizinama na zapadu. Podno Velebita će puhati jaka i olujna bura, a na jugu prijepodne još može biti obilnije kiše uz moguće urbane i bujične poplave. Jutarnja temperatura će na kopnu iznositi između dva i pet stupnjeva, a u gorju će ujutro vrijeme i hladnije. Vremenska prognoza pokazuje da će na Jadranu ujutro temperatura iznositi od sedam na sjevernom, do 16 stupnjeva na južnom dijelu.

U središnjoj Hrvatskoj će se oblačno i kišovito vrijeme zadržati i poslijepodne. Prema večeri se na zapadu očekuje prestanak kiše. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, a temperatura će se penjati do pet ili šest stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji u nedjelju će biti oblačno s kišom. Tijekom noći u požeškom gorju može pasti pokoja pahulja. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a temperatura će iznositi od tri do šest stupnjeva, rekao je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Na sjevernom Jadranu će puhati jaka bura pa bi prijepodne, uz kišu, moglo biti i pahulja nošenih vjetrom. Poslijepodne će sa sjeverozapada doći do prestanka oborina i djelomičnog razvedravanje. U gorju bi ponegdje moglo pasti pet ili šest centimetara snijega. Prema kraju dana i ondje će doći do prestanka oborina. Najviša dnevna temperatura u gorju će iznositi oko dva do tri, a na moru oko 10 do 13 stupnjeva.

I u Dalmaciji će vrijeme biti oblačno, povremeno s kišom, koja će uglavnom prijepodne na jugu još biti obilna. Prema večeri će doći do smirivanja i djelomičnog razvedravanje, počevši sa sjevera. Puhat će umjerena, na sjevernom dijelu ponegdje i jaka bura te sjeverozapadnjak, a na jugu jugozapadnjak. Zato će i najviša dnevna temperatura biti od 13 na sjeveru do 18 na jugu Dalmacije, dok će u zaleđu često biti ispod 10 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica TRGOVCI MAME Podaci za studeni: Crni petak i božićni blagdani tek pred vratima, a Hrvati već troše kao ludi

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV ANALIZA IVANE PETROVIĆ Obrat oko ulaska u Schengen: "Ne znam je li slučajno što je kancelar nedavno bio i kod Vučića i kod Orbana. Znači, nešto se događa"

Nakon kišovitog i hladnog vikenda, u kopnenim krajevima će vrijeme i u ponedjeljak biti hladno, ali bez oborina. Početak tjedna nosi prolazno stabilnije i sunčanije vrijeme. Ujutro će ponegdje biti magla, a potom će u većini krajeva biti djelomice sunčano.

Novo jače naoblačenje kopnenim krajevima stiže već u utorak, pri čemu opet može biti obilnije kiše te izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. U utorak navečer i u noći na srijedu, kiša će u Gorskom kotaru prelaziti u susnježicu i snijeg. U srijedu će tijekom dana doći do postupnog smirivanja, a poslijepodne i razvedravanja sa sjeverozapada. Bit će hladno, osobito ujutro početkom tjedna, kad je moguć mraz.

I na Jadranu će u ponedjeljak biti barem djelomice sunčano. Jače naoblačenje s kišom te pljuskovima i grmljavinom stiže u utorak, a može biti i obilnije kiše. Zapuhat će jako i olujno, ponegdje i orkansko jugo, koje će oslabjeti u srijedu i na sjevernom dijelu okrenuti na jaku buru. Temperatura se ni na kopnu ni na moru u prvoj polovici idućeg tjedna, usprkos vremenskom preokretu, neće značajnije mijenjati.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene