Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska komisija je u izvješću upozorila Hrvatsku vladu da ne poduzima dovoljno u rezanju troškova države te ako nešto pothitno ne učini, čeka nas doista crn scenarij.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

"Ponovno smo doznali, naglasak je na 'ponovno doznali', koje su nam slabosti", komentirao je izvješće predsjednik Ivo Josipović u ponedjeljak.

Vezani članci Tomislav Ćorić Nakon šest tjedana prvi put neće rasti cijena goriva, ministar Ćorić otkrio koliko bismo ga plaćali od ponoći da Vlada nije intervenirala Peđa Grbin Kronologija raspada jedne stranke: "Oni kažu da je to novi početak, a možda je to početak kraja"

EK je u nedjelju objavio svoje prvo izvješće o mjerama koje je Hrvatska od srpnja poduzela na ispravljanju makroekonomskih neravnoteža, u kojem je dosadašnji napredak ocijenila djelomičnim, ograničenim te nejednakim po različitim područjima.

Izvješće EK-a o mjerama RH za ispravljanje makroekonomskih neravnoteža

Glavni zaključci izvješća su: napredak u važnim fiskalnim strukturnim reformama je nesustavan i djelomičan i s rizičnim izgledima za provedbu; pripreme za reviziju rashoda su pokrenute, ali vremenski okvir za provedbu tih zaključaka nije utvrđen; pooduzeti su koraci za uvođenje poreza na nekretnine ali još nije sigurno hoće li se primjenjivati od siječnja 2016.; potrebno je izraditi mjere za poboljšanje održivosti mirovinskog sustava; ambicije za poboljšanje učinkovitosti zdravstvene skrbi kratkoročno gledajući su ograničene.

"Zaista na tome treba raditi, a istaknuo bih da Hrvatska treba jednu temeljitu, ozbiljnu reformu, treba nove temelje, uostalom, te nove temelje nudim i u svojim ustavnim promjenama", rekao je Josipović.

Ono što će nova reforma neupitno zahtjevati jesu novi bolni rezovi, koji će se sigurno prelomiti i preko leđa građana. Biste li podržali još rezova? (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju