Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"zauzdavanje inflacije"

Banke dižu kamate na štednju, jedna već objavila detalje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Hrvatska poštanska banka (HPB) ponudit će od početka listopada građanima novi štedni proizvod kojim klijenti uz oročavanje minimalno 250 eura na rok od 12 mjeseci mogu ostvariti prinos od 3 posto, priopćeno je u srijedu iz te banke.

U priopćenju se navodi da HPB, nakon nedavnih razgovora s Ministarstvom financija i Vladom RH o učincima inflacije na građane, nudi novi štedni proizvod - "HPB super štednju".

Ugovaranjem te štednje klijenti od 2. listopada mogu oplemeniti svoja sredstva po kamatnim stopama koje se kreću od 2,80 posto na rok od 6 mjeseci, 2,90 posto na rok od 9 mjeseci ili 3,0 posto na rok od 12 mjeseci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Zbog opasne bakterije povlače se dvije salame: Može izazvati upalu mozga

Pročitajte i ovo Ilustracija Može izazvati komplikacije Hara neizlječiva pseća bolest, u ovoj europskoj zemlji zaraženo već troje ljudi: "Ovo nam je novost"

"Uvođenje ovakvog proizvoda doprinijet će zauzdavanju inflacije pasivizacijom oročenih sredstava, a s druge strane omogućit će štedišama ostvarenje atraktivnog prinosa kojim se ublažavaju negativni efekti inflacije na vrijednost novca", navodi se u priopćenju HPB-a.

Prošloga je tjedna direktorica Hrvatske udruge banaka (HUB) Tamara Perko kazala da je na sastanku predstavnika banaka u Vladi bilo govora o mjerama koje bi olakšale život građana i podignule im kvalitetu života, među ostalim i o podizanju kamatnih stopa na štedne depozite.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene