Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznala kaznena djela

Liječnica koja je pisala lažne recepte i oštetila HZZO za gotovo 25.000 eura branit će se sa slobode

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Liječnic​a (47) opće medicine osumnjičena da je kao zamjena u više ordinacija na području Splita, Solina, Kaštela i Brača u 15 mjeseci ispisala 165 lažnih recepata, oštetila HZZO i podizala tablete koje se mogu koristiti kao droga i doping,​ branit će se sa slobode, doznaje se na Županijskom sudu.

Liječnici je dežurni sudac umjesto istražnog zatvora odredio mjere opreza i to da se jednom tjedno mora javljati načelniku Druge policijske postaje te joj zabranio obavljanje liječničke djelatnosti. Doznaje se da je liječnica sucu istrage priznala kaznena djela za koja je sumnjiče, do sada nije bila osuđivana, a njen branitelj je predložio mjeru zabrane obavljanja liječničke djelatnosti.

Pročitajte i ovo Jesmo li sami? - 5 Bizarno Novinar u meksičkom parlamentu pokazao tijela i tvrdi da su to izvanzemaljci: "Ovo je prvi put"

Ona je osim za zlouporabe položaja i ovlasti izdavanja liječničkih recepata osumnjičena i za krivotvorenje isprave, kao i za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te neovlaštenu proizvodnju i promet tvari zabranjenih u sportu.

Pročitajte i ovo Policajci muškarcu iz ruke istrgnuli znak kojim je upozoravao na policijsku kameru Uzeo im velik novac Policija ga kaznila jer je stajao uz cestu i upozoravao vozače na nadzornu kameru: On im pokazao srednji prst pa pobijedio na sudu

Državno odvjetništvo je izvijestilo da je kao zamjenska liječnica u 12 ordinacija proizvoljno sastavila više liječničkih recepata koristeći se u ordinacijama dostupnim podacima pacijenata i bez njihovog znanja neovlašteno ispisivala recepte koje je ovjeravala pečatima ordinacija i svojim doktorskim pečatom. Izdavanje lijeka, kako navodi tužiteljstvo, nije evidentirala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prekršio sporazum Schmidt ne isključuje smjenu Dodika: "Nije ovo nogometna igra, ovdje je riječ o budućnosti zemlje"

Pritom je navodno zaradila točno neutvrđen iznos i HZZO oštetila za gotovo 25.000 eura jer je lijekove podizala uz povlaštenu cijenu. Terete ju i da je u više ljekarni preuzela nekoliko tisuća tableta s oksikodonom koji se koristi za izradu droge te više desetaka doza lijeka koji sadrži hormon rasta i koristi se kao doping u sportu.

Tužiteljstvo sumnja da je te tablete, na za sada neutvrđeni način, davala drugim osobama na uživanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene