Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uhitili ga Srbi

Zastupnik uhićen na granici zbog skrivenog oružja: Bavio se kick-boksom i bio sklon nasilju

Salka Zildžića
Salka Zildžića Foto: Armin Durgut/Pixsell
Zildžić, koji je sada u pritvoru, zastupnik je u entitetskom parlamentu i predsjednik gradskog odbora SDA-a u Tuzli te slovi za jednog od najpouzdanijih suradnika stranačkog lidera Bakira Izetbegovića.

Zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u parlamentu Federacije BiH Salka Zildžića uhitila je srbijanska policija pri prelasku granice jer je u vozilu kojim je ulazio u Srbiju imao neprijavljeno oružje, izvijestili su u srijedu mediji u BiH.

Zildžić, koji je sada u pritvoru, zastupnik je u entitetskom parlamentu i predsjednik gradskog odbora SDA-a u Tuzli te slovi za jednog od najpouzdanijih suradnika stranačkog lidera Bakira Izetbegovića.

Prije političke karijere Zildžić se bavio kick-boksom, a Dnevni avaz izvještavajući o uhićenju ističe da je bio sklon nasilničkom ponašanju, čak i u sučeljavanju s političkim protivnicima.

Mediji navode da Zildžić ima dozvolu za oružje koju mu je izdala policija u BiH, no nije jasno zbog čega je pištolj nosio u Srbiju i nije ga prijavio policajcima, već su mu oružje otkrili tijekom pretrage automobila.

Pročitajte i ovo Ilustracija dobitna kombinacija Lova do krova! Izvučen je Eurojackpot od gotovo 66 milijuna eura, pogledajte gdje živi sretni dobitnik

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Zbog opasne bakterije povlače se dvije salame: Može izazvati upalu mozga

Portal Faktor, blizak SDA-u, citirao je neimenovane izvore koji tvrde da je Zildžić zaboravio prijaviti oružje, a u Srbiju je išao kako bi se u Bajinoj Bašti navodno sastao s nekim prijateljima.

Za protuzakonito nošenje oružja u Srbiji propisana je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Veleposlanik BiH u Beogradu Aleksandar Vranić kazao je za portal Klix kako Zildžić nije zatražio konzularnu pomoć nakon što je pritvoren.

Ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak kazao je da se sada očekuje službeno očitovanje srbijanskih vlasti o ovom slučaju diplomatskim kanalima.

"Nakon što dobijemo službenu informaciju o uhićenju i pojašnjenje okolnosti, poduzet ćemo određene korake", kazao je Isak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene