Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio u zatvoru

S krivotvorenim diplomama Rumunj deset godina bio na čelu ureda za borbu protiv pranja novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rumunjsko državno odvjetništvo odredilo je pritvor za bivšeg predsjednika rumunjskog Ureda za borbu protiv pranja novca jer je krivotvorio svoje diplome, objavila je u nedjelju policija.

"Bio je predmet istrage jer je prevario nekoliko javnih ustanova kada se natjecao za radno mjesto i predao krivotvorene diplome koje su zatim poništili nadležni sudovi", objavila je policija.

Pročitajte i ovo Claudiu Tarziu Skandalozna izjava Šef rumunjske stranke želi dijelove Ukrajine: "Nećemo biti istinski suvereni dok ne reintegriramo našu državu" Ilustracija Olakšana putovanja Rumunjska i Bugarska s postigle dogovor s EU-om: "Ulazimo u schengenski prostor!"

Laurentiu Baranga (53) u pritvoru je u Bukureštu od subote.

Baranga je po struci tokar, a sumnjiči ga se da je krivotvorio maturalnu diplomu na temelju čega je obnašao proteklih deset godina nekoliko dužnosti.

U četvrtak je podnio ostavku na mjesto šefa Ureda za sprečavanje i borbu protiv pranja novca koje je obnašao od početka rujna.

Njegov dom na jugu Rumunjske pretražen je u subotu.

Rumujski mediji prenijeli su da je Laurentiu Baranga maturirao 1999., u dobi od 32 godine. Zatim je 2008. stekao diplomu Upravne škole, a tri godine poslije kada je imao 44 godine stekao je doktorat iz menedžmenta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene