Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zapljenjeno tri tone kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karabinjeri iz Trenta, na sjeveru Italije, uhitili su 50 osoba u Italiji, a još 10 uhićeno je u Španjolskoj i Argentini, pod sumnjom da su krijumčarili drogu iz Južne Amerike u Europu. Za vrijeme akcije zaplijenjeno je tri tone kokaina.

U talijanskim regijama Trentino, Lombardia, Piemonte, Toscana, Calabria i Sardinija uhićeno je 50 osoba, a u Španjolskoj i Argentini, osim uhićenja, otkrivena su i skladišta i postrojenja za preradu droge.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi takav slučaj VIDEO Zaplijenjeno 58 kg kokaina s nacističkim simbolima: Policija šokirana kada je vidjela što piše na paketima droge Zapljena kokaina - 5 Kriminalističko istraživanje FOTO Skrivao kokain u bačvama: Policija objavila kako su u više navrata pronašli ukupno 120 kilograma droge

Južnoamerička kriminalna organizacija slala je drogu u Europu sakrivenu u vrećama za drveni ugljen. 

U međunarodnoj suradnji policije i sudstva Italije, Španjolske i Argentine zaplijenjeno je i 3.000 kilograma kokaina, 110.000 tableta ecstasya, a još oko 40-tak krijumčara uhićeno je u drugim zemljama.

Zapljenjeno je i više od milijun eura, nekoliko plovila, te desetak luksuznih automobila.

Za vrijeme operacije, nazvane 'Trabajo', već je ranije uhićeno
još 30 osoba. Operacija je vođena u Južnoj Americi i Europi, te je razotkrivena povezanost krijumčara s talijanskom mafijaškom organizacijom 'ndranghetom', a otkriveni su i novi putevi dolaska kokaina u Europu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene