Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ugledna francuska izdavačka kuća Larousse u svom novom atlasu ucrtala je poluotok Krim kao dio Rusije što je izazvalo burnu reakciju Ukrajine.


"Šokirani smo potezom izdavačke kuće Larousse koja je dala legitimitet ruskom kršenju međunarodnog prava," kazao je ukrajinski veleposlanik u Parizu Oleh Šamšur. Ukrajinci smatraju kako ovakva pogreška ide u prilog ruskoj propagandi koja pokušava opravdati rusku agresiju u Ukrajini.

Vezani članci Prosvjedi u Ukrajini zbog incidenta koji je izazvala Rusija (Foto: AFP) Odvija li se upravo nova kriza koja bi mogla uzdrmati svijet? "Sve će ovisiti o postupcima dviju sukobljenih strana" Ukrajinci zapalili vozilo ruskog veleposlanstva (Foto: AFP) Eskalacija sukoba: Ukrajinci izašli na ulice i zapalili vozilo ruskog veleposlanstva u Kijevu

Vodstvo Laroussea nije željelo komentirati izjavu ukrajinskog veleposlanika poručivši kako ne žele biti uvučeni u ovu polemiku.

GOSPODAR KRIMA Pogledajte kakav su doček Putinu priredili mještani Bakčisaraja

Krimski parlament je u ožujku 2014. godine izglasao priključenje Rusiji. Nakon toga je održan sporni referendum na kojem se 93 posto stanovnika izjasnio za pripojenje Rusiji. Već idućeg dana je formirana Republika Krim, koja je 18. ožujka potpisala sporazum o pripajanju s Rusijom. On je službeno ratificiran u Moskvi 21. ožujka, te Rusija otada Krim smatra dijelom svojeg teritorija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook