Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diplomatski incident u Parizu

IGNORIRAJU UKRAJINU Za Francuze je Krim dio Rusije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledna francuska izdavačka kuća Larousse u svom novom atlasu ucrtala je poluotok Krim kao dio Rusije što je izazvalo burnu reakciju Ukrajine.

"Šokirani smo potezom izdavačke kuće Larousse koja je dala legitimitet ruskom kršenju međunarodnog prava," kazao je ukrajinski veleposlanik u Parizu Oleh Šamšur. Ukrajinci smatraju kako ovakva pogreška ide u prilog ruskoj propagandi koja pokušava opravdati rusku agresiju u Ukrajini.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Utrka konobara u Parizu - 3 Uoči Olimpijskih igara VIDEO Nasmiješeni, uzbuđeni, usredotočeni: Dvjesto konobara utrkivalo se središtem Pariza

Vodstvo Laroussea nije željelo komentirati izjavu ukrajinskog veleposlanika poručivši kako ne žele biti uvučeni u ovu polemiku.

GOSPODAR KRIMA Pogledajte kakav su doček Putinu priredili mještani Bakčisaraja

Krimski parlament je u ožujku 2014. godine izglasao priključenje Rusiji. Nakon toga je održan sporni referendum na kojem se 93 posto stanovnika izjasnio za pripojenje Rusiji. Već idućeg dana je formirana Republika Krim, koja je 18. ožujka potpisala sporazum o pripajanju s Rusijom. On je službeno ratificiran u Moskvi 21. ožujka, te Rusija otada Krim smatra dijelom svojeg teritorija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene