Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao prvi putnik

VIDEO Pogledajte srdačne pozdrave Vučića i Čovića, zagrljajem obilježili važan trenutak

Aktualno Galerija Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Foto: Denis Kapetanović/Pixsell Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 1 Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 1 Foto: Denis Kapetanović/Pixsell Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 3 Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 3 Foto: Denis Kapetanović/Pixsell Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 4 Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 4 Foto: Denis Kapetanović/Pixsell +0 Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 5 Galerija 1/5 >>
Aleksandar Vučić doputovao je u ponedjeljak u mostarsku zračnu luku, čime je obilježeno ponovno uspostavljanje izravne zračne linije između Beograda i Mostara nakon 30 godina.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima na mostarsku zračnu luku, čime je obilježeno ponovno uspostavljanje izravne zračne linije između Beograda i Mostara nakon 30 godina.

Vučića su dočekali predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i premijerka HNŽ-a Marija Buhač.

Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 4 Foto: Denis Kapetanović/Pixsell

Zrakoplovi tvrtke Air Serbia do Mostara će letjeti tri puta tjedno – ponedjeljkom, petkom i nedjeljom, let će trajati 50 minuta, a cijena povratne karte je 104 eura.

Tijekom niza bilateralnih susreta između vodećih dužnosnika BiH, Srbije i predstavnika Europske unije u Mostaru izražena su očekivanja za jačanje suradnje, popravljanje odnosa i ubrzavanje europskog puta.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Čović je nakon sastanka s posebnim predstavnikom Europske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom objavio da BiH treba iskoristiti odobrenje otvaranja pregovora o članstvu BiH s EU-om za nastavak reformi.

"Važan momentum na bosanskohercegovačkome putu k Europskoj uniji mora se održati, nastavljajući kretanje ustrajno naprijed. Izmjene Izbornog zakona ostaju imperativ i moraju se provesti bez odgode", objavio je Čović na X-u.

Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 1 Foto: Denis Kapetanović/Pixsell

On se u Mostaru zajedno s predsjedavajućom Vijeća ministara BiH susreo i s Vučićem. Sugovornici su govorili o bilateralnim odnosima, gospodarskoj suradnji, kao i stanju u regiji.

Vučić je u obraćanju medijima naveo kako je iznimno sretan zbog uspostavljanja zrakoplovne linije srbijanske metropole s hercegovačkim središtem.

"To je od velikog značaja za Srbiju i BiH i povezivanje svih naših naroda, a dodatno povezuje i naše poslovne zajednice", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 3 Foto: Denis Kapetanović/Pixsell

On se u Mostaru zasebno susreo s Lajčakom, s kojim je razgovarao i srpski čelnik iz BiH Milorad Dodik.

Za okupljene lidere organizirana je i svečana večera.

Pročitajte i ovo Danka Ilić potraga bez rezultata Majka ubojice malene Danke odbila svjedočiti! Doznaje se što dalje čeka njezina sina i drugog osumnjičenog

Danas je na rasporedu ceremonija otvaranja 25. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2024., koji će otvorenim proglasiti hrvatski premijer Andrej Plenković.

Plenković će u Mostaru razgovarati s Krišto i Čovićem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene