U Srbiji je počela nova runda prosvjeda u organizaciji ekoloških organizacija. Ukupno tri sata trebale bi trajati blokade prometnica diljem zemlje.

Galerija Prosvjedi u Srbiji - 3 Aleksandar Vučić Prosvjedi u Srbiji - 2 +0 Prosvjedi u Srbiji - 1

Prosvjednici kažu da će idućih dana i tjedana blokirati još lokacija, a sve dok predsjednik ne zaustavi projekt međunarodne tvrtke Rio Tinto koja namjerava otvoriti rudnik u Jadru.

Aleksandar Vučić - 2 Skup predsjednika Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije prate prosvjedi. S jarbola skinuta i zapaljena srbijanska zastava, Vučić poziva na ozbiljnost

Aleksandar Vučić Vučić odlazi s čela Srpske napredne stranke? "Možda sam se zaželio biti običan čovjek, da ne nosim sve terete svijeta"

''Protestirati je uvijek lako, a raditi je malo teže. Dakle, da ponovim. Što se Rio Tinta tiče, nikakvih pomicanja, nikakvih novih akcija, nikakvog djelovanja Rio Tinta u budućnosti neće biti ni na koji način dok mi o tome sami između sebe ne budemo na bilo koji način razgovarali, a kada će to biti, daleko je to vrijeme jer nikakve studije nismo dobili ni bilo što'', komentirao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju