Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'U šoku je!'

Vojnik koji je počinio pokolj u Afganistanu tvrdi da se ničeg ne sjeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik američkog vojnika optuženog za ubojstvo 16 afganistanskih civila nije bio pod utjecajem alkohola, ali se ne sjeća što je napravio i u potpunom je šoku, izjavio je američkim medijima njegov odvjetnik.

Američki vojnik Robert Bales više je od 7 sati razgovarao sa svoja tri odvjetnika. 'Sjeća se nekih stvari s početka te večeri i nečega kasnije, no ne zna što se dogodilo između toga', rekao je za CBS odvjetnik John Henry Browne.

Pročitajte i ovo Potres u Afganistanu JAKI UDAR Snažan potres jačine 6,4 pogodio Pakistan i Afganistan Slika nije dostupna Sumanuti pohod Američkom vojniku koji je pobio 16 civila DOŽIVOTNI ZATVOR bez pomilovanja!

'On je u šoku i stalno razmišlja o kolegama koji su ostali na terenu i kako ga optužuju te je zabrinut kako će sada na njega gledati njegovi prijatelji i sunarodnjaci', dodao je odvjetnik.

Protiv vojnika Balesa u sljedećih bi nekoliko dana trebala biti podignuta kaznena prijava, a ukoliko ga proglase krivim, mogao bi biti osuđen na smrtnu kaznu.

Američki vojnik Robert Bales je prije nešto više od tjedan dana napustio svoju bazu u južnom Afganistanu i iz puške pucao po afganistanskim civilima u obližnjim selima, ustrijelivši među ostalima devetero djece i tri žene. Nekoliko dana nakon masovnog ubojstva prebačen je u Kuvajt.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene