Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vojislav Šešelj prekinuo štrajk glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optuženi srbijanski ratni zločinac, Vojislav Šešelj, prekinuo je u petak štrajk glađu nakon što su suci ispunili neke njegove zahtjeve, objavio je Haški sud.

Šešelj je štrajk glađu počeo 11. studenoga rekavši kako neće uzimati hranu sve dok mu se ne omoguće neograničeni posjeti supruge i pravo da se sam brani. Također je tražio izuzeće trojice sudaca u njegovom postupku. 

Pročitajte i ovo Ustavni sud Opravdanost Ustavni sud odbio zahtjev udruge poslodavaca: "Riječ je o samo jednoj od niza mjera Vlade'' Slika nije dostupna Svjedočio u postupku za ratni zločin Stanimirović: Nisam primijetio zlostavljanja u Tovarniku

Šešelj je štrajk glađu prekinuo nakon što mu je Žalbeno vijeće ICTY-a odobrilo da se sam brani, a obećana mu je i pomoć službenika suda kako bi pripremio svoju obranu, stoji u priopćenju.

'Suđenje Šešelju odgođeno je sve dok ne bude potpuno sposoban sudjelovati u postupku kao optuženik i branitelj', kažu na Tribunalu.

Suđenje Šešelju, optuženom za progon hrvatskog, muslimanskog i drugog nesrpskog stanovništva na području Hrvatske, BiH i Vojvodine započelo je prošlog ponedjeljka bez prisutnosti Šešelja koji je odbio doći u sudnicu, ali je u međuvremenu prekinuto do daljnjeg zbog zdravstvenog stanja optuženog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene