Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vođa Al-Qaide: Nemojte bježat kao Rumsfeld!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa iračkog ogranka Al-Qaide Abu Hamza al-Muhajer kazao je na audiosnimci objavljenoj na internetu da je na raspolaganje samoproglašene "islamske države u Iraku" stavio 12.000 boraca Al-Qaide.

"Kažem emiru, časnom šeiku Abu Omaru al-Baghdadiju, da sam na raspolaganje islamske države u Iraku stavio dvanaest tisuća boraca Al-Qaide", rekao je Abu Hamza al-Muhajer na objavljenoj snimci, prisežući vjernost emiru te države samoproglašene 15. listopada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "nema toga tko će mi je zabraniti" Sporni plakat osvanuo i u Zenici, građani bijesni: ''Ovo se mora ukloniti'' Slika nije dostupna MUČNA ZABRANA Tvrdolinijaši ne odustaju od zakona: Držanje kućnih ljubimaca i šetanje pasa bit će kažnjivo

Na snimci koja mu se pripisuje, Abu Hamza al-Muhajer napada i američkog predsjednika Georgea W. Busha kojeg je nazvao "glupanom", ističući da "neprijatelj danas posrće pod udarcima mudžahedina i sprema prtljagu prije nego pobjegne".

"Poručujem poraženima da ne bježite kao vaš ministar obrane. Ostanite na bojištu". Nakon utorka i poraza na izborima za Kongres američki je predsjednik George Bush rekao da je Rumsfeld podnio ostavku jer je "u Iraku potrebna svježa perspektiva".

"Zahvaljujem najglupljem i najgorem predsjedniku kojeg je imala Amerika, zemlja robova i droge, što nam je pružio ovu veliku povijesnu prigodu", dodao je Al-Muhajer istaknuvši da su "snovi ujaka Sama propali u zemlji nafte i vode (Irak)".

Vijest o osnutku "islamske države u Iraku" 15. listopada je na
videosnimci putem interneta objavio sunitski savez iračke gerile koji je podložan mjesnom ogranku Al-Qaide, kao odgovor na donošenje zakona u iračkom parlamentu o osnivanju savezne države.

Irački suniti su dobili poziv da prisegnu vjernost Abu Omaru
al-Baghdadiju (ratno ime), dotad nepoznatom šeiku koji bi trebao voditi novu samoproglašenu državu.

Irački ogranak Al-Qaide zaprijetio je da će dići u zrak Bijelu kuću u okviru uspostave "islamskog kalifata" u cijelom svijetu, prema audiosnimci koja se pripisuje njegovu vođi Abu Hamzi al Muhajeru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene