Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Al Qaida i dalje prijeti

Vođa Korasana ubijen u američkom zračnom napadu u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Twitter računu kojim se služi jedan član al Kaide objavljeno je da je vođa militantne skupine Korasan, bliske al Kaidi, ubijen u američkom zračnom napadu u Siriji, objavio je internetski portal SITE u nedjelju, nakon nekoliko dana neizvjesnosti je li preživio napad.

Jedan američki dužnosnik izjavio je u srijedu kako SAD vjeruje da je visoki operativac al Kaide Mošin al-Fadli ubijen dan ranije u zračnom napadu, ali je Pentagon nakon nekoliko sati izvijestio da još istražuje što mu se dogodilo.

Pročitajte i ovo Sigurnosne snage Šri Lanke (Foto: AFP) Teror na Uskrs Kaos na Šri Lanki: Vlasti za napade optužuju grupicu radikala, ali i priznaju golemi propust - sve su znali tjednima Traži se Hamza Bin Laden (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Al-Kaida brine SAD Zakleti neprijatelji opet muče Amerikance: Milijun dolara za informacije o - sinu Bin Ladena

U poruci objavljenoj na Twitteru džihadist al Kaide u subotu je izrazio sućut zbog pogibije Kuvajćanina Fadlija, poznatog i kao Abu Asma al-Kuvajti ili Abu Asma al-Džazravi, u zračnom napadu 23. rujna, prenosi portal koji prati islamističke internetske stranice.

Američki dužnosnici kažu da je Korasan mreža iskusnih al Kaidinih boraca iz Pakistana i Afganistana koji sada surađuju sa sirijskom podružnicom al Kaide, Frontom Nusra.

Korasan je naziv područja, koje uključuje dijelove Pakistana i Afganistana, u kojem se navodno skriva glavno vijeće al Kaide. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene