Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na poziv pape Benedikta XVI.

Vatikan po prvi put raspravlja o seksualnom zlostavljanju unutar Crkve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinalski zbor je na petak najavio raspravu o seksualnom zlostavljanju unutar Rimokatoličke crkve.

Pročitajte i ovo Ilustracija AKTIVISTICA O SLUČAJU MATANIĆ Koja je razlika između seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja i kome prijaviti: ''I mene je urednik zvao u hotel, a onda sam došla s mužem...'' Slika nije dostupna Papa s irskim poglavarima Papa osjeća 'bijes i stid' zbog zlostavljanja u Irskoj

Rasprava o skandalima koji su potresli Crkvu i izazvali njezinu najtežu krizu u posljednjih nekoliko desetljeća biti će prva koju je Vatikan sazvao na ovu temu. Rasprava je sazvana na poziv pape Benedikta XVI. i biti će održana u njegovoj nazočnosti.

>> Pedofilija je najveći grijeh crkvene strukture

>> Celibat i pedofilija nemaju veze jedno s drugim!

'Odgovor Crkve na slučajeve seksualnog zlostavljanja' naziv je jedne od tema redovnog kardinalskog zasjedanja. To je prvi sastanak o seksualnom zlostavljanju na toj razini unutar Rimokatoličke crkve pošto je prije godinu dana u Irskoj objavljeno zastrašujuće izvješće o stotinama slučajeva seksualnog zlostavljanja djece koje su desetljećima provodili pojedinci unutar Crkve, a hijerarhija ih prešućivala i zataškavala.

Šokantno irsko otkriće srušilo je višedesetljenu šutnju te su progovorile i žrtve seksualnih zlostavljanja u Sjedinjenim Državama i europskim zemljama, među kojima i u Njemačkoj, domovini pape Benedikta XVI. Papa je ta zlostavljanja osudio, susreo se sa žrtvama i objavio naputke koje trebaju slijediti svi unutar Crkve kada se suoče s takvim slučajevima. (Fina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene