Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljivo društvance

Ususret izborima - Na listama kradljivci struje i nasilnici!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatno je tko se sve našao na izbornim listama za izbore u Republici Srbiji.

Na listama za izbore koji će se u ožujku održati u Republici Srbiji našli su se kradljivci struje, vođe desničarskih pokreta, ali i nasilnici.

Najviše takvih našlo se na listi radikala, a najbolji primjer je Momčilo Duvnjak iz Kruševca, koji je rekorder po broju kaznenih prijava među političarima. U jednom trenutku protiv njega je vođeno 13 kaznenih postupaka.

Suđeno mu je zbog nasilničkog ponašanja. U Kruševcu je udarao člana G17 plus, tukao je radnike EPS-a, a fizički je napadao i svoje stranačke kolege. Kruševačka policija je protiv njega podnijela i kaznenu prijavu zbog utaje, odnosno sakrivanja osam motocikala oldtimera, od kojih je svaki vrijedan pet tisuća eura. Sudilo mu se zbog uvrede, ali i zbog devet kleveta, piše Blic.

Na listi SRS našao se i Ivan Ivanović, predsjednik SNP “Naši”, koji je više puta privođen. On je sa svojim pristašama 2007. godine nasilno spriječio tribinu emisije “Peščanik” u Aranđelovcu. Priveden je i zbog ljepljenja naljepnica njegove organizacije „Lopovu sa sprata žuti krst na vrata“, koja je izvedena u zgradama na Voždovcu. Policija ga je nedavno preventivno uhitila kako bi se spriječilo njegovo sudjelovanje u prosvjedu zbog otvaranja izložbe o albanskim žrtvama rata na KiM.

Zaoštrava se kampanja u Srbiji: 'Neću voditi narod da bije glavom o zid'

Na 181. mestu izborne liste SNS je Jovan Daja iz Bele Crkve, koji je osuđen zbog krađe struje. Zbog toga mu je Općinski sud u Beloj Crkvi izrekao samo novčanu kaznu. Ovo kazneno djelo, međutim, nije bilo prepreka za nastavak bavljenja politikom, pa je Daja uprkos tome napravio transfer i iz redova radikala otišao među naprednjake.

Iznenađenje je i ulazak Bošnjačko demokratske zajednice Sandžaka, iza koje stoji Muamer Zukorlić, na listu LDP, stranke poznate po liberalnim stavovima. Sead Šećirović, koji je sedmi na njihovoj listi, glavni je urednik “Glasa islama”, koji propagira ženu isključivo kao majku i domaćicu, protivi se angažiranju nevladinih organizacija, a ne prihvaćaju ni pripadnike LGBT populacije. Policiji se jednom obratio sa „Gospodo četnici“.

I na listi SPS-PUPS-JS ima problematičnih kadrova. Među njima je Žikica Nestorović, u to vrijeme direktor Turističke organizacije Leskovca, koji je ostao zapamćen po tome što je prije nekoliko godina angažirao gole plesačice na Roštiljijadi.

Pročitajte i ovo Dragutin Guzovski (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Traže odštetu Vukovar se budi i traži odštetu: Prva privatna tužba protiv Srbije zbog mučenja u logorima Slika nije dostupna Poziv na dostojanstvenu komunikaciju MVEP POSLAO NOVU NOTU SRBIJI 'Odbacujemo pokušaj miješanja u unutarnje stvari RH'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene