Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dačić traži predsjedničke izbore

Zaoštrava se kampanja u Srbiji: 'Neću voditi narod da bije glavom o zid'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa Socijalističke partije Srbije i premijer tehničke vlade Ivica Dačić ocijenio je da su, uz prijevremene parlamentarne izbore, potrebni i pokrajinski izbori u Vojvodini, ali i uskoro i predsjednički izbori u Srbiji, izvjestili su u nedjelju srbijanski elektronički mediji s konvencije socijalista u Novom Sadu.

Ivica Dačić je istaknuo kako se koalicija socijalista, stranke umirovljenika i Jedinstvena Srbija (SPS-PUPS-JS), na čijem je čelu, zalaže za promjene i reforme, ali ne reforme na štetu građana “koje će pojesti ljude”.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena Aleksandar Vučić Javno obraćanmje Vučić: "Plaćamo visoku cijenu, ne svojom krivnjom''

“Hoćemo promjene i reforme, ali ne takve koje će pojesti ljude i nakon kojih će veliki broj građana ostati bez posla i bez mirovina”, istaknuo je Dačić i pozvao birače da “glasuju za politiku koja je vratila ugled Srbiji u svijetu”.

“Poštujmo sami sebe. Srbija - kakva god da je - za nas je najljepša i najbolja zemlja na svijetu. Srbija mora ići ka EU i svako tko drukčije kaže - laže. Oduvijek sam bio nacionalist, ali nisam samoubojica i neću voditi narod da bije glavom o zid. Samo se budala dvaput sapliće na isti kamen”, rekao je Dačić na konvenciji socijalista u novosadskoj sali “Spens”.

Dačić je istaknuo da se u Srbiji sve promijenilo, te su stoga potrebni izbori i na razini Vojvodine, ali i “ne sada, ali u narednom periodu i predsjednički” izbori.

Šef socijalista naglasio je da se na srbijanskoj političkoj sceni "svi poznaju već 20 godina” pa je teško da će netko tijekom ove izborne kampanje promijeniti mišljenje.

Nikolić raspisao prijevremene izbore u Srbiji

Dačić je istaknuo i da “Srbija ide ka EU, ali da je vjerna i prijateljima i braći koji je podupiru”, te da je suradnja s Rusijom u najboljem interesu države.

Prijevremeni parlamentarni izbori raspisani su za 16. ožujka, a predizborna kampanja počela je 29. siječnja.

Uz vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) Aleksandara Vučića i socijaliste (SPS) Ivice Dačića, za 250 mjesta u srbijanskom parlamentu u utrci su vodeća oporbena stranka Demokratska stranka (DS) Dragana Đilasa te Nova demokratska stranka (NDS) bivšeg predsjednika Srbije i donedavno šefa DS Borisa Tadića, Demokratska stranka Srbije (DSS) nekadašnjeg predsjednika SR Jugoslavije i premijera Srbije Vojislava Koštunce, Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) Mlađana Dinkića, stranke manjina, te manje utjecajne političke skupine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene