Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Francuske

'Usprkos prorocima loše sreće, euro će opstati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski premijer Jean-Marc Ayrault danas je u Manili opovrgao predviđanja onih koji govore o propasti naglašavajući da će jedinstvena valuta 'opstati'.

"Euro je stečevina povijesti i ona bi bila dovedena u opasnost kad bi riskirali i napustili ga. Uvjeravam vas: usprkos prorocima loše sreće, euro će opstati", kazao je Ayrault na gospodarskom forumu organiziranom u Manili.

Pročitajte i ovo Kune PRIOPĆENJE HNB-A Milijarde kuna još su uvijek kod građana, njihova zamjena od sredine travnja na novoj lokaciji Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati

>> 'Grčka najvjerojatnije napušta eurozonu'

Prethodnog je dana povjerio novinarima da se svi sugovornici u jugoistočnoj Aziji, pod utjecajem "anglosaksonskog tiska, posebice britanskog", pitaju o budućnosti eura i strahuju da će Grčka ispasti iz eurozone.

"EU je najveće tržište na svijetu sa 460 milijuna protrošača, to je iznimna prilika", istaknuo je Ayrault, dodajući da je Europa i "sjedište inovacije i stabilan kontinent, smiren, siguran".  (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene