Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uragan John poharao meksički dio Kalifornije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan John stigao je tijekom noći do vrha poluotoka Kalifornije, na sjeveru Meksika, s vjetrovima koji dosežu brzinu od 175 kilometara na sat, objavile su meksičke vlasti.

Služba Civilne zaštite priopćila je kako je John malo skrenuo s pretpostavljene putanje i da je vrh Kalifornije pogodio u subotu rano ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Pročitajte i ovo Poplava u Los Angelesu - 1 Nesvakidašnji prizor Uraganska oluja pogodila Kaliforniju: Klizišta i poplave paralizirale više od pola milijuna domova Oluja u Norveškoj Klimatske promjene FOTO Europsku zemlju pogodio uragan kakav mlađe generacije ne pamte: Rijetka pojava mogla bi se sve češće ponavljati

Oko pet tisuća stranih turista evakuirano je prije dolaska uragana prema SAD, a u hotelima koji mogu izdržati nalete olujnog vjetra ostalo je oko 10 tisuća gostiju, rekao je isti izvor.
John je uragan snage 2 na Saffir-Simsonovoj ljestvici koja ima 5 stupnjeva. Zbog njegovog prolaska zatvorene su međunarodne zračne luke San Josea i La Paza i luke u tom području, a poplavljeno je i više cesta. 

Zasad, međutim, nema dojava o možebitnim žrtvama ni o značajnijoj materijalnoj šteti.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene