Obavijesti Video Pretražite Navigacija
visoki dužnosnici tvrde

Žestoke borbe na istoku Ukrajine: Položaji obiju strana mijenjaju se i nekoliko puta dnevno

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Borbe u istočnoj Ukrajini "u određenoj su se mjeri intenzivirale" jer su se ukrajinske i ruske snage sukobile u najmanje trima područjima na istočnoj bojišnici, rekao je u nedjelju visoki ukrajinski vojni dužnosnik.

Kijev je prošli mjesec pokrenuo protuofenzivu u nastojanju da ponovno zauzme teritorije koje je okupirala Rusija, a istodobno želi preuzeti inicijativu u sklopu ruske invazije koja je ušla u 17. mjesec.

Zamjenica ministra obrane Hanna Maliar na Telegramu je napisala da ruske snage već dva dana zaredom napadaju u smjeru Kupjanska u regiji Harkiv.

"U defanzivi smo", napisala je Maliar, dodavši da se vode žestoke borbe, a položaji obiju strana u sukobu dinamički se mijenjaju i nekoliko puta dnevno.

Pročitajte i ovo Dupini, ilustracija postavljeni znakovi upozorenja Što se to događa? Četvero ljudi u jednom danu ozlijeđeno u napadu - dupina

Maliar je kazala da su se dvije vojske žestoko sukobile oko uništenoga Bahmuta, no da ukrajinske snage "postupno napreduju".

Napisala je i da ukrajinske vojne snage uspješno odbijaju ruske napade blizu Avdiivke i Marjinke.

Glasnogovornik južnoga vojnog zapovjedništva u odvojenoj je izjavi u nedjelju izjavio da su ukrajinske snage napredovale više od kilometra na jednome dijelu južnog fronta.

Pročitajte i ovo Kosovo kupilo seriju dronova Bayraktar - 2 Nije otkriveno koliko Kosovo kupilo seriju turskih dronova Bayraktar

Otkako su Ukrajinci pokrenuli dugo očekivanu protuofenzivu Kijev ostvaruje postupne uspjehe u istočnim i južnim područjima.

Istodobno je ruski predsjednik Vladimir Putin u intervjuu za državnu TV u nedjelju rekao da je operacija "neuspješna" i da pokušaji proboja ruske obrane nisu uspjeli.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene