Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donacija vrijedna pola milijuna eura

Uhićeno osam osoba: Prodavali strojeve koje je Kina donirala žrtvama poplava u BiH?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici policije u Federaciji BiH uhitili su u nedjelju osam osoba iz više županija ovoga bosanskohercegovačkog entiteta pod sumnjom da su prodavali poljoprivredne donacije iz Kine koje su trebale dobiti obitelji pogođene poplavama 2014. godine.

Kako je u nedjelju priopćeno iz Federalne uprave policije (FUP), uhićeni su članovi povjerenstava Vlade Federacije BiH koji su 2014. i 2015. godine bili zaduženi za dodjelu poljoprivrednih strojeva nastradalim obiteljima s područja sarajevske, zeničko-dobojske, tuzlanske, unsko-sanske i hercegbosanske županije.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Poplave u susjedstvu - 5 Sve pod vodom Dramatično stanje s poplavama i u susjedstvu: Ljudi iz poplavljenih kuća bježe kroz prozore

Policija je obavila pretrese objekata koje koriste osumnjičeni, piropćeno je.

U tekstu priopćenja navedeni su inicijali osumnjičenih koji su kao članovi povjerenstava za dodjelu poljoprivredne mehanizacije nezakonito i nenamjensko podijelili, ali i prodavali poljoprivrednu opremu i mehanizaciju koju je donirala Narodna Republika Kine.

Donacija je vrijedna više od milijun maraka (oko pola milijuna eura), navodi se.

Pomoć je bila namijenjena građanima koji su bili pogođeni poplava 2014. Umjesto da je daruju, osumnjičeni su kinesku opremu prodavali za gotov novac korisnicima ili putem posrednika po znatno nižim tržišnim cijenama.

Nakon uhićenja, osam će osoba biti ispitano i predano Županijskom državnom odvjetništvu u Sarajevu koje istražuje slučaj. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene