Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka ulagačima

Turska: Naša vojska brzo će pregaziti kurdske snage u Siriji

Turske vojne snage (Foto: AFP)
Turske vojne snage (Foto: AFP) Foto: Afp
Turska je u ponedjeljak granatirala ciljeve u sjevernoj Siriji i poručila da će vrlo brzo pregaziti kurdsku miliciju YPG koja kontrolira pokrajinu Afrin, prenosi Reuters i dodaje da u svijetu raste sve veća zabrinutost zbog te trodnevne vojne operacije Ankare.

Turske snage i pripadnici pobunjeničke Slobodne sirijske vojske (FSA) od subote nastoje potisnuti Kurde iz spomenute sjeverozapadne enklave, otvarajući novu frontu u sirijskom građanskom ratu, usprkos pozivima Sjedinjenih Država na suzdržanost.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj Tlo ne miruje Novi potresi pogodili Tursku i Siriju: "Opet se trese", "Podrhtavanje i ljuljanje nekoliko sekundi" Ilustracija Magnituda 6,4 po Richteru VIDEO Snažan potres ponovno pogodio Tursku i Siriju, stižu prve snimke: "Bilo je strašno, u Hatayu neće ostati puno čitavih zgrada"

Francuska je zbog turske intervencije u Afrinu pozvala na hitni sastanak Vijeća sigurnosti UN-a, a glasnogovornik YPG-a u Afrinu tvrdi da Turska gađa civilna područja.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan najavljuje da je nakon Afrina na redu kurdski grad Manbidž, no zamjenik premijera Mehmet Simsek smiruje strasti i tvrdi da nema govora o produljenoj vojnoj ofenzivi.

"Naši ulagači mogu mirno spavati, operacija će biti kratka i smanjit će rizik od terorizma u Turskoj", poručio je Simsek, zadužen za gospodarska pitanja u vladi. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene