Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tony Blair ocijenjuje Bushevu novu strategiju za Irak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Tony Blair ocijenio je da je nova američka strategija u odnosu na Irak "logična".

'S obzirom na trenutačno stanje u Bagdadu, mislim da je logično da povećaju broj vojnika, pod uvjetom da se radi o jačanju iračkih kapaciteta ne samo u odnosu na vojsku, već i na obnovu, pomirbu i razvoj', rekao je britanski premijer.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Slika nije dostupna Reakcije nakon Oscara Za američke vojnike u Iraku 'The Hurt Locker' je prenapuhan

To je njegova prva reakcija otkako je u srijedu navečer američki predsjednik George Bush predložio plan koji predviđa slanje još 21.500 američkih vojnika u Irak.

'No, u Basri je stanje drukčije. (...) Ondje nema takvih sukoba
etničkih skupna i nema takva djelovanja al-Qaede', rekao je Blair, govoreći o gradu, drugom po veličini u Iraku, kojeg kontroliraju britanski vojnici.

'Oduvijek govorimo da ćemo Iračanima prepustiti tu ulogu čim budu sposobni nadzirati sigurnosno stanje u Basri', nastavio je Blair.

'No, činjenica jest da je stanje u Bagdadu različito od onoga u
Basri', ponovio je. 'Razlog zbog kojega Amerikanci moraju pojačati svoje snage u Bagdadu leži u činjenici da su ondje sigurnosni uvjeti sasvim drukčiji', naglasio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene