Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'A Journey'

'Cipele i jaja' prestrašili Blaira: Otkazat će potpisivanje memoara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši britanski premijer Tony Blair izjavio je da razmatra otkazivanje promocije svoje knjige u Londonu ovaj tjedan zbog straha od mogućih prosvjeda, pošto su ga u Dublinu gađali cipelama i jajima.

Tri osobe su uhićene pošto je skupina prosvjednika gađala Blaira jajima i cipelama kad je u subotu stigao na predstavljanje svojih memoara 'A Journey' u knjižaru Eason u centru Dublina. Oko 200 prosvjednika sukobilo se s policijom ispred knjižare u glavnoj dublinskoj ulici O'Connell. Blaira su nazivali 'mesarom koji je u Iraku okrvavio ruke'. U izgredu nitko nije ozlijeđen, niti su 'projektili' pogodili Blaira.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tri osobe uhićene VIDEO: Blaira kišobranima branili od jaja i cipela Slika nije dostupna Ne osjeća nikakvo žaljenje Tony Blair tvrdi da nije lagao o Iraku

'Ne želim javnost izložiti sukobima, a policiju troškovima zbog obična potpisivanja knjige', rekao je Blair za Sky News. 'Iako je tužno što ne možete otići na promociju, a da vas ljudi fizički ne pokušaju spriječiti. Vidjeli smo da je u Dublinu bilo na stotine više onih koji su htjeli potpis, a ne sukob', rekao je Blair.

>> Autobiografija: Blair o alkoholu, Brownu, Iraku...

Promocija je zakazna za srijedu u londonskoj knjižari Waterstone's. Blair je, inače, rekao i da mu se knjiga prodaje 'sjajno'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene