Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jamal Khashoggi

Erdogan snimku mučnog ubojstva novinara poslao na više adresa, a turski list objavio zašto tijelo nikada neće biti pronađeno

Jamal Khashoggi, ubijeni saudijski novinar (Foto: AFP)
Jamal Khashoggi, ubijeni saudijski novinar (Foto: AFP) Foto: Afp
Ubojice novinara Jamala Khashoggija, ubijena 2. listopada u saudijskom konzulatu u Istanbulu, riješile su se njegova tijela bacivši ga u kanalizaciju nakon što je rastopljeno u kiselini, izvijestio je u subotu turski dnevnik Sabah.

Ispitivanje uzoraka uzetih iz kanalizacije rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu omogućilo je otkrivanje tragova kiseline, piše provladin dnevnik ne navodeći izvore.

Pročitajte i ovo Novinari diljem svijeta prosvjeduju zbog ubojstva novinara (Foto: AFP) Istraga još traje Saudijski državni odvjetnik priznao: "Da, ubojstvo novinara Khashoggija bilo je planirano" Istraga o smrti Jamala Khashoggija nastavlja se (AFP) Zapad ne vjeruje saudijcima "Čuli smo hipoteze, tražimo činjenice"; Erdogan u utorak otkriva "čitavu istinu" oko ubojstva novinara

U subotu je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao da je snimku ubojstva poslao Saudijskoj Arabiji, SAD-u, Njemačkoj i Velikoj Britaniji, javlja Reuters.

Ankara tvrdi da ima audio snimku, a prema nepotvrđenim izvještajima, na snimci se čuje kako je novinar otet, drogiran, pilom rastrgan na komadiće. Na snimci se navodno čuje i kako svjedoci ovog mučnog događaja pojačavaju glazbu kako bi se nadjačali drugi zvukovi, piše RT.

Istražitelji ocjenjuju da je tijelo novinara kritičnog spram vlasti u Rijadu rastopljeno u kiselini te, kad je pretvoreno u tekućinu, počinitelji zločina izlili su je u kanalizaciju, nastavlja Sabah.

Nakon što su odlučno negirale njegovo ubojstvo, saudijske vlasti na kraju su objavile da je novinar ubijen u operaciji koju Rijad "nije odobrio".

No, u članku koji je 2. studenog objavio Washington Post, s kojim je Khashoggi surađivao, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan optužio je "najviše razine saudijske vlade" da su naručile ubojstvo, isključujući kralja Salmana.

Turski tisak blizak vlastima i turski neimenovani dužnosnici stalno su u aferu uplitati prijestolonasljednika Muhameda bin Salmana.

Krajem listopada tužiteljstvo u Istanbulu ustvrdilo je da je Khashoggi ubijen čim je ušao u konzulat te da je njegovo tijelo raskomadano. (I. D. / Hina)

Aktualno Prije 100 godina završio ''rat koji je trebao okončati sve ratove'' Obilježavanje završetka Prvog svjetskog rata (Foto: AFP) - 5 Obilježavanje završetka Prvog svjetskog rata (Foto: AFP) - 5 Foto: Afp Obilježavanje završetka Prvog svjetskog rata (Foto: AFP) - 7 Obilježavanje završetka Prvog svjetskog rata (Foto: AFP) - 7 Foto: Afp Obilježavanje završetka Prvog svjetskog rata (Foto: AFP) - 6 Obilježavanje završetka Prvog svjetskog rata (Foto: AFP) - 6 Foto: Afp Obilježavanje završetka Prvog svjetskog rata (Foto: AFP) - 8 Obilježavanje završetka Prvog svjetskog rata (Foto: AFP) - 8 Foto: Afp Obilježavanje završetka Prvog svjetskog rata (Foto: AFP) - 4 Obilježavanje završetka Prvog svjetskog rata (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp +4 Obilježavanje završetka Prvog svjetskog rata (Foto: AFP) - 3 Svijet Prije 100 godina završio ''rat koji je trebao okončati sve ratove'' 1/10 >>

Aktualno Država daje poslovne prostore u zakup u centru Zagreba: Pogledajte što se nudi već od 677 kuna Pogledajte što se nudi od državnih prostora već od 677 kuna (Foto: Državne nekretnine) - 29 Pogledajte što se nudi od državnih prostora već od 677 kuna (Foto: Državne nekretnine) - 29 Foto: Državne nekretnine Pogledajte što se nudi od državnih prostora već od 677 kuna (Foto: Državne nekretnine) - 28 Pogledajte što se nudi od državnih prostora već od 677 kuna (Foto: Državne nekretnine) - 28 Foto: Državne nekretnine Pogledajte što se nudi od državnih prostora već od 677 kuna (Foto: Državne nekretnine) - 27 Pogledajte što se nudi od državnih prostora već od 677 kuna (Foto: Državne nekretnine) - 27 Foto: Državne nekretnine Pogledajte što se nudi od državnih prostora već od 677 kuna (Foto: Državne nekretnine) - 26 Pogledajte što se nudi od državnih prostora već od 677 kuna (Foto: Državne nekretnine) - 26 Foto: Državne nekretnine Pogledajte što se nudi od državnih prostora već od 677 kuna (Foto: Državne nekretnine) - 25 Pogledajte što se nudi od državnih prostora već od 677 kuna (Foto: Državne nekretnine) - 25 Foto: Državne nekretnine +23 Pogledajte što se nudi od državnih prostora već od 677 kuna (Foto: Državne nekretnine) - 24 Hrvatska Država daje poslovne prostore u zakup u centru Zagreba: Pogledajte što se nudi već od 677 kuna 1/29 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene