Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga još traje

Saudijski državni odvjetnik priznao: "Da, ubojstvo novinara Khashoggija bilo je planirano"

Novinari diljem svijeta prosvjeduju zbog ubojstva novinara (Foto: AFP)
Novinari diljem svijeta prosvjeduju zbog ubojstva novinara (Foto: AFP) Foto: Afp
Glavni državni odvjetnik u Saudijskoj Arabiji u četvrtak je izjavio da su osumnjičenici za ubojstvo novinara Jamala Khashoggija "planirali taj zločin".

Ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu bilo je planirano, u četvrtak je rekao glavni državni odvjetnik u Saudijskoj Arabiji.

Pročitajte i ovo Jamal Khashoggi, ubijeni saudijski novinar (Foto: AFP) Jamal Khashoggi Erdogan snimku mučnog ubojstva novinara poslao na više adresa, a turski list objavio zašto tijelo nikada neće biti pronađeno Istraga o smrti Jamala Khashoggija nastavlja se (AFP) Zapad ne vjeruje saudijcima "Čuli smo hipoteze, tražimo činjenice"; Erdogan u utorak otkriva "čitavu istinu" oko ubojstva novinara

Kako stoji u izjavi koju je objavila saudijska državna novinska agencija, do tog se zaključka došlo nakon novih informacija koje su otkrili turski istražitelji.

"Javni tužitelj dobio je informacije od turske strane preko zajedničke radne skupine Kraljevine Saudijske Arabije i Republike Turske te se zaključuje da su osumnjičenici u predmetu Khashoggi planirali svoj zločin", rekao je državni odvjetnik šeik Suood bin Abdullah Al Mo'jab, prenosi CNN.

Dodao je da se istraga nastavlja.

Ovaj potez saudijskih vlasti došao je uoči najavljenog brifinga glavne direktorice američke CIA-e Gine Haspel, koja bi o razvoju istrage trebala izvijestiti američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Haspel je u ponedjeljak otputovala u Tursku, očito kako bi iz prve ruke doznala dokle su u istrazi o novinarovu ubojstvu napredovali turski istražitelji.

Washington Post u srijedu je objavio da je Haspel poslušala zvučni zapis Khashoggijevih posljednjih trenutaka u saudijskom konzulatu. Podsjetimo, Khashoggiju se od 2. listopada gubi svaki trag nakon što je ušao veleposlanstvo Saudijske Arabije u Istanbulu, gdje je došao kako bi riješio papirologiju potrebnu za vjenčanje sa svojom turskom partnericom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene