Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanske vlasti će u borbu protiv požara uložiti 50 milijuna eura i to prodajom tri Vladina zrakoplova.


Talijanska vlada je stavila na prodaju tri od 10 zrakoplova koje ima, a novce, oko 50 milijuna eura, usmjerit će za borbu protiv požara.

Vezani članci Požari u SAD-u, San Francisco Apokalipsa i prizori iz pakla u SAD-u: Pepeo pada s neba, poginulo šestero ljudi Požari u Kaliforniji Požari koji gutaju sve pred sobom: "Ovo je prvi put u 33 godine da smo premašili dva milijuna hektara"

Vlada smanjuje svoj vozni park za 25 posto, odnosno od 60 službenih vozila koja su bila na raspolaganju ministrima će ubuduće na raspolaganju biti 44 vozila.

>> Hoće li presuda Berlusconiju uzdrmati talijansku vladu?

To je obznanio premijer Enrico Letta na konferenciji za novinare naglasivši i kako će se i prepoloviti broj sati službenih letova članova vlade.

'Držimo kako ćemo prepoloviti broj sati letenja i prodat ćemo tri zrakoplova, jedan Airbus 419 i dva Falcona 900, od 10 koliko ih ima vlada, a oko 50 milijuna eura koje ćemo dobiti za njih usmjerit ćemo civilnoj zaštiti za kupovinu protupožarnih zrakoplova', rekao je Enrico Letta na konferenciji za novinare u sjedištu talijanske vlade, palači Chigi.

Letta je najavio rezove u broju sati letova vladinih zrakoplova, te izjavio kako će prepoloviti broj službenih letova u odnosu na onaj koji je bio u godinama 2010.-2011.

Tada je godišnje bilo i 14.000 sati letova vladinih zrakoplova, a to su bili troškovi od 70 do 80 milijuna eura. Već se počeo smanjivati broj službenih letova, tako da je u prvih šest mjeseci 2013. godine bilo samo 2.000 sati letova.

Lettina vlada bi htjela smanjiti broj godišnjih letova na oko 5.000 sati. 'Želimo racionalizirati troškove u potrebama službe', istaknuo je Letta. Uz smanjenje broja zrakoplova i službenih automobila, te broja sati letova vladine flote, u pripremi je daljnja racionalizacija troškova. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook