Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Taliban koji je prijetio Bhutto opovrgava umješanost u krvoproliće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati pakistanski talibanski zapovjednik koji je navodno početkom mjeseca prijetio smrću Benazir Bhutto, tvrdi da ni na koji način nije umiješan u napad u kojem su u Karachiju poginule 133 osobe.

'Ništa nemam s time', rekao je Baitullah Mehsud za Reuters telefonom s nepoznate lokacije. 

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Napadnuta je kolona vozila u kojoj je bila Benazir Bhutto. Kolona se probijala kroz tisuće pristaša okupljenih da je pozdrave nakon višegodišnjega izgnanstva.

Mehsud djeluje u Waziristanu, pokrajini na granici s Afganistanom koja je postala središte al Qaedine i talibanske aktivnosti. Njega promatrači smatraju osobom koja je prijetila bivšoj pakistanskoj premijerki Benazir Bhutto kad je najavila povratak u Pakistan nakon osam godina svojevoljnog egzila.

Njegovi borci kao taoce drže više od dvjesto pakistanskih vojnika koje su zarobili potkraj kolovoza.

Drugi talibanski zapovjednik iz Waziristana Haji Omar ovaj je tjedan govorio o talibanskoj nakani da ubiju i Benazir Bhutto i predsjednika Perveza Musharrafa jer oboje podupiru američki rat protiv terorizma i angažman američkih vojnika u Afganistanu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene