Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvješće HAK-a

Sve prometnice nakon slabljenja bure otvorene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon slabljenja bure, za sav promet otvorene su: dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, dionica Jadranske magistrale (D 8) između Bakra i Svete Marije Magdalene, te državna cesta D 54 između Maslenice i Zatona Obrovačkog, javlja Hrvatski autoklub.

Kolnici su mjestmice mokri, ili samo vlažni, te skliski od kiše u sjevero-zapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji, a na dionici autoceste A 1, od Šestanovca do Ravče povremeno pada i snijeg (brzina je ograničena na 60 km/h). Magla smanjuje vidljivost na dionicama autocestâ: A 1, između tunelâ Mala Kapela i Sveti Rok, te na A 3 Bregana-Lipovac, između čvorova Novska i Slavonski Brod (zapad), gdje je vidljivost ponegdje manja od 200 m.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Upaljen narančasti meteoalarm: Zbog jake bure za dio Hrvatske izdano upozorenje Orkanska bura na istom mjestu na cesti Gračac - Zaton Obrovački prevrnula dva kamiona (Foto: Pixell) - 1 Zatvorene prometnice Kaos na jugu Hrvatske: Orkanska bura bacala kamione s ceste kod Gračaca

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na sljedećim cestama: u Lici -D 42 Saborsko-Selište i Državna cesta D 506 Dobroselo-Mazin, zatvorena je za sav promet. U Gorskom kotaru: ŽC 5034 Vrbovsko-R.Gora-Kupjak, ŽC 5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica i Vrbovskog.

Regulacija prometa oko Rijeke

Do 8,30 sati, dionica riječke obilaznice između čvorova Diračje i Orehovica, otvorena je u oba smjera. Od 8,30 do 13 sati, samo u smjeru Zagreba bit će otvorena dionica Diračje-Orehovica, a od 13 do 15 sati, dionica Diračje-Škurinje Do 8,30 sati, dionica riječke obilaznice između čvorova Diračje i Orehovica, otvorena je u oba smjera. Od 8,30 do 13 sati, samo u smjeru Zagreba bit će otvorena dionica Diračje-Orehovica, a od 13 do 15 sati, dionica Diračje-Škurinje. Zbog radova na Istarskom ipsilonu za sav promet je zatvorena dionica Vodnjan-Pula. Do 21 sat, samo u smjeru Rijeke zatvorena je dionica između čvorova Pazin istok i Cerovlje. Obilazak je preko Pazinskih Novaka. Od 11,30 do 14,30 sati, za sav promet bit će zatvorena dionica između čvorova Kanfanar i Vodnjan.

Od 7 do 12 sati, zbog razminiranja u Drežničkom Selištu vozit će se otežano (na državnim cestama D 1 i D 42). Vozila će se propuštati po 5 minuta, nakon 15 minuta rada. Od 7 do 19 sati, promet će teći otežano, naizmjence, na nekoliko dionica "stare" karlovačke ceste, od Karlovca do Lučkog. Do 3. travnja, dionicom Jadranske magistrale (D 8) između Splita i Omiša, prometuje se naizmjence. Zbog očekivanih gužvi i zastoja savjetuje se obilazak: za osobna vozila preko Žrnovnice, a za teretna preko Trilja.

Promet na velikogoričkoj obilaznici, cesti D22 i D102

Do 30. travnja, za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 22, Novi Marof-Možđenec-Sudovec. Iz Novog Marofa prema Križevcima, vozi se obilazno državnom cestom D 3 do Breznice-županijskom cestom Breznica-Visoko-Sudovec-D 22 i obrnuto. Do 9. svibnja, zbog izgradnje kružnog toka na državnoj cesti D 7 u Zmajevcu, dionica državne ceste između Batine i Zmajevca, bit će zatvorena za sav promet. U mjestu Zmajevac promet će biti reguliran semaforima, a vozit će se obilaznom županijskom cestom ŽC 4259.

Do 1. srpnja, zbog izgradnje velikogoričke obilaznice vrijedi posebna regulacija prometa na dionici ceste D 30, Žažina-Velika Gorica i na prilaznoj cesti zračnoj luci Pleso. Zatvorena je dionica državne ceste D 33, Drniš-Pakovo Selo. Obilazak je županijskim cestama ŽC 6078 i ŽC 6246 Pakovo Selo-Kaočine-Drniš.

Zbog radova, za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 102, Malinska-Krk, od križanja s državnom cestom D 104 do ulaza u mjesto Krk. Obilazak je lokalnim cestama. Do 15. lipnja za sav promet bit će zatvorena državna cesta D 35 na dionici Novi Golubovec-Švaljkovec (preko Veternice). Obilazak je: Novi Golubovec-Zlatar-Zlatar Bistrica-Hum Lug-Švaljkovec-Krapina ili Zabok.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak. Na GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog radova. Trajekti plove redovito.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene