Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavio DHMZ

Pripremite kišobrane: Upaljen žuti meteoalarm, očekuje se promjena vremena

Ilustracija
Ilustracija Ranko Suvar/Cropix
Aktualno Galerija Najavljena promjena vremena Najavljena promjena vremena Foto: DHMZ/Screenshot Ilustracija Ilustracija Foto: DHMZ/Screenshot Vrijeme utorak Vrijeme utorak Foto: DHMZ/Screenshot +0 Ilustracija Galerija 1/4 >>
Najavljena je još jedna promjena vremena od utorka. Za cijelu zemlju, osim Dubrovačke regije, upaljen je žuti meteoalarm.

Zbog najavljene nove promjene vremena Državni hidrometeorološki zavod upalio je za utorak žuti meteoalarm za gotovo cijelu zemlju. Dubrovačka regija jedina je za koju ne vrijedi potencijalno opasno vrijeme. 

Ilustracija Najavljena promjena vremena (Foto: DHMZ/Screenshot)

Očekuje se promjenljivo i nestabilno mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Kiše i pljuskova već prijepodne bit će na sjevernom Jadranu i zapadnim krajevima unutrašnjosti, a do kraja dana u većem dijelu zemlje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Ovo je bolno" VIDEO Plamen progutao znameniti neboder: Uništen kultni toranj naftne kompanije uslijed borbi

Zapuhat će umjeren sjeverni vjetar, na Jadranu u početku jugo i jugozapadnjak, koji će okrenuti na buru i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura od 13 do 17, na Jadranu između 19 i 22, a najviša dnevna bit će uglavnom od 25 do 30 stupnjeva.

Ilustracija Vrijeme utorak (Foto: DHMZ/Screenshot)

Vrijeme do kraja dana

U ponedjeljak će biti pretežno ili djelomice sunčano te iznadprosječno toplo. Poslijepodne stiže postupan porast naoblake sa zapada, a navečer i krajem dana je na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru moguća je kiša.

Pročitajte i ovo potres u Italiji nema materijalne štete Potres jačine 4,8 po Richteru zatresao sjevernu Italiju

Ujutro je u unutrašnjosti mjestimice bila magla. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, prolazno i jak, na istoku i sjevernom Jadranu jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka kreće se između 26 i 30 stupnjeva.

Ilustracija Ilustracija (Foto: DHMZ/Screenshot)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene