Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stiže promjena pa povratak na staro: Meteorolog otkriva što nas čeka na početku tjedna

U ponedjeljak će zapuhati vjetar s juga, a onda krajem dana te u utorak će vrijeme biti nestabilnije. Ipak, pogoršanje će biti kratkog daha pa nas već od srijede ponovno očekuje dosta sunčana i toplog ljetnog vremena, najavio je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja u vremenskoj prognozi.

Prvo jutro u novom radnom tjednu bit će sunčano ili pretežno vedro. Mjestimice će u unutrašnjosti, a većinom po kotlinama gorske Hrvatske ili uz rijeke, biti kratkotrajne magle. Puhat će slab vjetar. Jutarnja temperatura u kopnenim krajevima iznosit će između 12 i 17, a duž Jadrana, na obali i otocima od 19 do 23 stupnja.

Dosta sunca u središnjoj Hrvatskoj očekuje se i poslijepodne, ali u zapadnim krajevima ponegdje će biti i umjerene naoblake. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, a temperatura će iznositi od 27 do 29 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji prevladavat će sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme. Dnevni maksimum temperature iznosit će oko 30 stupnjeva, a vjetar će biti slab do umjeren.

Pročitajte i ovo Djeca na Haitiju s UN-om Među žrtvama i djeca Jeziva svjedočanstva silovanih žena: Mirovnjaci UN-a napravili djecu i pobjegli - "Tretiraju nas kao prostitutke"

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu prijepodne će biti sunčano, a potom u gorju djelom sunčano, dok će se na sjevernom Jadranu prema kraju dana skupljati sve više oblaka pa će biti i nestabilnije uz šanse za malo kiše ili poneki pljusak, prije svega u Istri. Puhat će slabo do umjeren jugo i jugozapadnjak dok će najviša dnevna temperatura biti između 25 i 29 stupnjeva.

U Dalmaciji će se i zadržati većinom sunčano vrijeme, ali poslijepodne tek ponegdje može biti malo oblaka. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura će biti od 28 do 31 stupanj.

Temperatura mora još uvijek se drži na vrlo ugodnih 24-25, što na neki način kupačima nadoknađuje činjenicu da se svijetli dio dana poprilično skratio, pa se uz ovako toplo more može kupati skroz do zalaska sunca, a ne samo sredinom dana, što će dolaskom jeseni sve više biti slučaj.

Pročitajte i ovo Mrtve svinje Svinjska kuga Mrtve svinje nisu ležale vani samo na jednom mjestu: ''To ne može razumjeti ministrica koja je iz Metkovića''

U utorak se vrijeme nakratko mijenja. U kopnenim krajevima bit će promjenjivo, mjestimice s kišom i pljuskovima. No, već u srijedu opet biti djelomice, a u četvrtak i pretežno sunčano. Uz sjeverac, sredinom tjedna bit će malo manje toplo, ali će u četvrtak temperatura ponovno porasti blizu 30 stupnjeva.

I na Jadranu u utorak može biti pljuskova, uz promjenjivije vrijeme, no uglavnom na sjevernom, a rjeđe srednjem Jadranu. Na jugu bi se trebalo zadržati suho i prilično sunčano, ali će od srijede sunčano vrijeme opet prevladavati duž cijele obale. Puhat će većinom umjereno jugo, a u srijedu samo prolazno bura i sjeverozapadnjak. Temperatura se na moru neće značajnije mijenjati te svih dana ostaje blizu 30 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene