Ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz)
Ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz) Foto: Pixsell, Duško Jaramaz

U Sloveniji je u ponedjeljak trostruki ubojica Silvo Drevenšek osuđen na doživotnu kaznu zatvora, što je prvi takav slučaj od kako je 2008. godine izmjenama kaznenog zakona doživotni zatvor ponovo uveden kao sankcija za najteža kaznena djela.


Trostruki ubojica Silvo Drevenšek je pred završetak glavne rasprave na sudu u Ptuju priznao da je na Badnju večer prošle godine u selu Gerečja vas ubio svoju bivšu partnericu, a nakon toga, i to u prisutnosti njihova 4-godišnjeg sina, još i partneričine roditelje.

"Ne znam što se je sa mnom dogodilo. Ubio sam troje nedužnih ljudi. Nikada u životu prije nisam pomislio na ubojstvo i više nikad ni neću", kazao je ubojica na sudu.

Tužiteljstvo je za njega tražilo jedinstvenu doživotnu kaznu zatvora zbog okrutnosti zločina koji je okarakteriziralo kao posebno okrutno i planirano ubojstvo, motivirano osvetom i koristoljubljem.

Žrtva obiteljskog nasilja - 2 Mučna ispovijest žrtve obiteljskog nasilja: "Na početku je sve bilo super. Poslije toga je krenulo udaranje, zlostavljanje, pred djetetom, njegovom majkom. Gledao me kao sluškinju..."

\ Generacijama ulijevaju strah u kosti: Tko su najslavniji ubojice s filmskog platna?

Na sudu su odbačeni pokušaji obrane da se počinitelj proglasi neubrojivim u vrijeme počinjenja nedjela.

Tridesetpetogodišnjak je partnericu i njene roditelje ubio hladnim oružjem u njihovoj kući, jer ga je žena s kojom je imao dijete napustila i tražila podjelu stečene imovine.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju