Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razarajuća Ida

VIDEO Snimio trenutak prolaska uragana: "Snaga ove oluje je nevjerojatna. Sve što mogu reći je wow"

Oluja i snažni vjetrovi uragana Ide zaustavili su u nedjelju tok rijeke Mississippi u blizini New Orleansa. Rijeka je krenula teći u suprotnom smjeru.

Američki Geološki zavod objavio je da su oluja i snažni vjetrovi uragana Ide zaustavili u nedjelju tok rijeke Mississippi u blizini New Orleansa. Zbog Ide je Mississippi počeo teći u drugom smjeru što je, kako kažu iz zavoda - izuzetno rijetko.

“Sjećam se da je došlo do preokreta toka rijeke Mississippi za vrijeme uragana Katrina, ali to je iznimno rijetko”, rekao je za CNN Scott Perrien, nadzorni hidrolog Geološkog zavoda.

Kamera Jeremyja DiBenedetta iz Louisiane zabilježila je trenutak razornog prolaska oluje uzrokovane uraganom Ida. ''Sve što mogu reći je wow! Nisam siguran je li itko ikada dobio snimke poput ove, ali snaga ove oluje je potpuno nevjerojatna! Ono što je stvarno loše je da smo nedavno preuredili dok i podigli ga prije 30-ak dana nakon prošlogodišnjeg uragana Zete'', napisao je DiBenedetto.

 

Uz to, razina rijeke porasla je nešto više od dva metra. No, mjerač ne mjeri protok cijele rijeke pa je moguće da dublji dijelovi rijeke nisu promijenili smjerove toka, istaknuo je Perrien.

Pročitajte i ovo Saffir-Simpsonova ljestvica snage uragana SNAGA PRIRODE Sve što trebate znati o uraganima: Zašto su toliko moćni i koji je najrazorniji?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VJETROVI OD 240 km/h Snimka NASA-e: Pogledajte kako razorni uragan Ida izgleda iz svemira

Cijelo područje New Orleansa u nedjelju nešto nakon 19 sati zbog uragana je ostalo bez električne energije, a jedna osoba je poginula. Američki predsjednik Joe Biden proglasio je katastrofu u Louisiani te naredio da se područjima pogođenim uraganom Ida pruži savezna pomoć, priopćila je Bijela kuća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene