Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rice: Samo neovisno Kosovo može stabilizirati Balkan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo neovisno Kosovo može donijeti stabilnost na Balkan, a Europa bi se trebala pridružiti SAD-u u potpori državnosti odmetnute srpske pokrajine, rekla je američka državna tajnica Condoleezza Rice.

Izjavila je kako mirovni proces pod pokroviteljstvom SAD-a, Rusije i EU-a ima izglede na uspjeh čak i ako se Kosovo i Srbija ne dogovore o konačnom statusu pokrajine.

Pročitajte i ovo Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu" Slika nije dostupna Koštunica: Predstavnici UN-a obmanjuju međunarodnu zajednicu

'Ali Kosovo će biti neovisno. Mi smo tome predani. To je jedino rješenje koje je potencijalo stabilizirajuće za Balkan, a ne
destabilizirajuće', rekla je Rice. 

Ipak je naglasila da postoji zabrinutost kako nijedna strana neće ozbiljno pristupiti pregovorima budući da su Srbi uvjereni kako će Rusija uložiti veto u UN-u protiv neovisnog Kosova, dok kosovski Albanci vjeruju da bi SAD mogao priznati jednostrano proglašenu neovisnost pokrajine.

'Europljani, ako žele stabilan Balkan, morat će donijeti teške odluke i napraviti ono što se mora napraviti', rekla je Rice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene