Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOBIO OTKAZ

Ravnatelj ZOO vrta zaklao četiri koze te ih servirao kao božićnu večeru: Ni zebra, a ni jeleni nisu bolje prošli

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Ravnatelj zoološkog vrta u Meksiku dobio je otkaz nakon što je otkriveno da je ubio i skuhao četiri koze za božićnu večeru te prodavao životinje.

Bivši ravnatelj zoološkog vrta u Meksiku ubio je četiri pigmejske koze iz zoološkog vrta i poslužio ih na božićnoj zabavi, priopćile su meksičke vlasti.

Dužnosnici su rekli da je istraga otkrila da su neke od životinja iz lokalnog zoološkog vrta u južnom gradu Chilpancingo navodno rasprodane, razmijenjene ili pojedene po nalogu bivšeg ravnatelja zoološkog vrta Josea Rubena Nave.

Ali najšokantniju optužbu iznio je direktor divljih životinja državnog odjela za okoliš, koji je rekao da je Nava ubio četiri mužjaka pigmejske koze iz zoološkog vrta i skuhao ih za gozbu na kraju godine, piše SkyNews. 

"Ove četiri životinje zaklane su i kuhane u prostorijama zoološkog vrta, a poslužene su kao hrana na zabavi na kraju godine", rekao je Fernando Ruiz Gutierrez te dodao da je to ugrozilo i zdravlje ljudi koji su ih jeli jer te životinje nisu bile za prehranu ljudi.

Pročitajte i ovo Gušter: Ilustracija - 4 Još se traži vlasnik Čiji to egzotični ljubimac luta Velikom Goricom? "Malo mi se čini velik. Ali valjda me ne bi napao"

Pročitajte i ovo Soči cirkus Strašan prizor Jeziva snimka napada lava na cirkuskog trenera: Zario mu je zube i kandže u kožu, oborio ga na pod

Državno ministarstvo za okoliš priopćilo je da je zebra razmijenjena za alat potreban za popravak u zoološkom vrtu, ali taj alat nije pronađen. Jeleni i goveda watusi prodani su privatnim osobama. Nije jasno je li Nava službeno optužen, ali poznato je da je smijenjen s mjesta ravnatelja zoološkog vrta 12. siječnja, nakon smrti jednog jelena.

Meksiko već dugo ima problema s privatnim građanima koji ilegalno nabavljaju egzotične životinje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene