Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv 57-godišnjaka. Terete ga za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja.


Državno odvjetništvo 57-godišnjaka tereti da je tijekom 2021. i 2022. godine u mjestu kraj Varaždina držao psa mješanca na dvorištu u neadekvatnim uvjetima.

Naime, pas je bio na prekratkom lancu i tijesno omotan oko vrata zbog čega je lanac urastao u vrat psa, a na vratu je nastala duboka rana.

Sačmaricom ubio sinova psa - 3 Horor kod Dubrovnika: Sačmaricom ubio psa svojeg sina i bacio ga sa stijene, ljudi u šoku - "Ne može to normalna osoba napraviti"

Nakon što je komunalni redar upozorio 57-godišnjaka da psa treba smjestiti u boks i odvesti veterinaru, on to nije napravio nego je 7. rujna ove godine psa smjestio u neprimjeren prostor.

Veterinarska inspekcija oduzela mu je psa idući dan.

Klaonica u Sloveniji - 4 UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Objavljene snimke skrivene kamere iz klaonice: "Iskrvarila je do smrti pri punoj svijesti..."

Dokaže li se 57-godišnjaku krivica, Kazneni zakon za ubijanje ili mučenje životinja predviđa kaznu zatvora do jedne godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju