Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Držao psa na lancu dok mu nije urastao u vrat: Prijeti mu kazna zatvora

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv 57-godišnjaka. Terete ga za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja.

Državno odvjetništvo 57-godišnjaka tereti da je tijekom 2021. i 2022. godine u mjestu kraj Varaždina držao psa mješanca na dvorištu u neadekvatnim uvjetima.

Naime, pas je bio na prekratkom lancu i tijesno omotan oko vrata zbog čega je lanac urastao u vrat psa, a na vratu je nastala duboka rana.

Pročitajte i ovo Sačmaricom ubio sinova psa - 3 Policija mu ušla u trag Horor kod Dubrovnika: Sačmaricom ubio psa svojeg sina i bacio ga sa stijene, ljudi u šoku - "Ne može to normalna osoba napraviti"

Nakon što je komunalni redar upozorio 57-godišnjaka da psa treba smjestiti u boks i odvesti veterinaru, on to nije napravio nego je 7. rujna ove godine psa smjestio u neprimjeren prostor.

Veterinarska inspekcija oduzela mu je psa idući dan.

Pročitajte i ovo Klaonica u Sloveniji - 4 Kažu da ovo nije izuzetak UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Objavljene snimke skrivene kamere iz klaonice: "Iskrvarila je do smrti pri punoj svijesti..."

Dokaže li se 57-godišnjaku krivica, Kazneni zakon za ubijanje ili mučenje životinja predviđa kaznu zatvora do jedne godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene