Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prati ga 600 kamera

Putinov tigar Kuzja 'osumnjičen' za napad na kokošinjac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tigar koje je Putin pustio u divljinu navodno je pojeo nekoliko kokoši i iza sebe ostavio tragove krvi, svojih šapa i perja.

Kinezi 'sumnjiče' sibirskog tigra Kuzju, kojega je ruski predsjednik Vladimir Putin pustio u divljinu, za napad na kokošinjac u jednom selu u pokrajini Heilongjiangu na sjeveroistoku Kine, izvijestili su u utorak ruski mediji.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Navodno je pojeo nekoliko kokoši i iza sebe ostavio tragove krvi, svojih šapa i perje, javlja kineska novinska agencija Xinhua.

Kuzju su 'prijavili' lokalni stanovnici prije tri dana pograničnoj službi.

Kuzja je jedan od tri tigra koje je Putin pustio na slobodu u svibnju ove godine u Amurskoj oblasti. Početkom listopada kineski stručnjaci su izvijestili da je Kuzja prešao rusku granicu i više puta je viđen u pokrajini Heilongjiangu. Postavljeno je više od 60 automatskih videokamera kako bi se pratilo njegovo kretanje.

Tigar napao TV ekipu, Putin ga upucao puškom

U divljini živi manje od 500 sibirskih tigrova i to većinom u istočnoj Rusiji, sjeveroistočnoj Kini i sjevernom dijelu Korejskog poluotoka.

Sibirski tigrovi su ugroženi jer se izlovljavaju zbog crvenkastog krzna ukrašenog crnim prugama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene