Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tigar napao TV ekipu, Putin ga upucao puškom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Vladimir Putin spasio je televizijsku ekipu od pogibelji upucavši amurskog tigra iz puške za uspavljivanje u tajgi na dalekom istoku Rusije. No, događaju je svjedočila samo spomenuta ekipa te Putin i njegova pratnja.

- Vjerojatno smo se previše približili. Tigar je odjednom nasrnuo na nas. Samo čudo nas je spasilo, rekla je Violeta Sergejeva, šefica tv ekipe koja je pratila Putinov posjet rezervatu u kojem se nadgleda populacija tigrova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objava iz ureda glasnogovorništva Putinova tigrica živa i zdrava Slika nije dostupna Putin za rođendan dobio mladunče sibirskog tigra

Ali, nije čudo, nego pedesetpetogodišnji bivši KGB-ov obavještajac, koji je svoj 'image' nakon osam godina šefovanja Rusijom zacementirao fotografijama na kojima je snimljen gol do pasa u ribolovu i svojim torzom oduševio ženska srca (i poneko muško), bio je obučen u maskirnu odjeću s vojničkim čizmama na nogama.

>> Rusija: Ubijen vlasnik oporbenog web sitea

Nakon herojskog djela, Putin je sudjelovao u mjerenju primjerka te inače najveće divlje mačke na svijetu, koja može težiti i do 450 kilograma. Nakon toga tigru su oko vrata stavili odašiljač, kako bi mogli pratiti njegovo kretanje.

Amurski tigar, inače, bio je na rubu istrebljenja, a u njegovom očuvanju sudjelovale su mnoge, pa i zapadne zemlje.

Putin je to iskoristio kako bi odaslao zanimljivu, i prije svega, političku poruku.

- Kao prvo moram zahvaliti našim kolegama, Amerikancima i Europljanima, što su se udružili s našim znanstvenicima kako bi sačuvali ovu vrstu u vremenima kada nitko nije obračao preveliku pažnju na taj problem, rekao je Putin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene