Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Video vrpca s iskazom Elizabeth Fritzl, koja je tijekom 24 godine zatočeništva rodila sedmero djece svojem incestuoznom ocu, u utorak se nastavila prikazivati na suđenju Josefu Fritzlu, koji bi mogao završiti u doživotnom zatvoru.


Fritzl (73) optužen je za ubojstvo, držanje u ropstvu, incest, silovanje i oduzimanje slobode. Odgovornost za ubojstvo i držanje u ropstvu je odbacio, a ostale navode priznao. U sudnici u St. Poeltenu nastavljeno je pregledavanje videomaterijala dugog 11 sati u kojemu žrtva opisuje 'nezamislive muke' koje joj je zadavao njezin otac, a Fritzl je svjedočenje pratio 'vrlo pažljivo i pozorno, odgovarajući na pitanja' optužbe, porote i suca, rekao je potpredsjednik suda Franz Cutka novinarima nakon završetka rasprave zatvorene za javnost.

Vezani članci Sudski čekić Jednome od braće Lijanovića osam godina zatvora u aferi Hypo leasing Ilustracija Palicom pretukao bivšu i njezina novog dečka: "Kasnije sam saznao da je prije hodala s njime"

Prikazana je i vrpca sa svjedočenjem Haralda, jednog od Elizabetine braće, dodao je. Novinarima bi mogla biti dopuštena nazočnost prijepodnevnom dijelu suđenja u srijedu, kad se očekuju iskazi stručnjaka o mentalnom stanju optuženog. Presudu bi sud mogao donijeti u četvrtak poslijepodne nakon iskaza tehničkih stručnjaka i završnih riječi optužbe i obrane, rekao je Cutka.

Ako mu se dokaže odgovornost za smrt novorođenčeta kojem je uskratio liječničku pomoć, 'monstrum iz Amstettena' kako ga nazivaju, mogao bi dobiti doživotnu zatvorsku kaznu. Za držanje u ropstvu prijeti mu 20, a za silovanje 15 godina zatvora. Josef Fritzl je u obiteljskoj kući u Amstettenu, 130 km zapadno od Beča, od 29. kolovoza 1984. do 26. travnja 2008. držao u podrumu svoju, sada 42-godišnju kći Elisabeth, s kojom je imao sedmero djece, od kojih je jedno umrlo odmah nakon rođenja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju