Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvješće američkih obavještajnih služba u kojemu se tvrdi da je Iran radio na proizvodnji nuklearnog oružja i da je taj program prekinuo 2003., pokazuje da su američki pritisci na Teheran bili korisni, ocijenio je u američki ministar obrane Robert Gates.


Važno je što novo izvješće "potvrđuje strategiju Busheve
administracije koja se sastoji u jačanju gospodarskog i diplomatskog pritiska na iransku vladu" zbog njezina nuklearnog programa, kazao je Gates tijekom posjeta Afganistanu, kamo je došao kako bi procijenio potrebe međunarodnih snaga radi borbe s talibanima.

Vezani članci Američki predsjednik, Joe Biden Biden kratko i jasno o ukidanju sankcija Iranu: ''To nije moguće'' Slika nije dostupna Iran: Pregovori o nuklearnom programu su 'zadnja prilika Zapada'

Američke obavještajne službe su u ponedjeljak objavile da je Iran 2003. zaustavio svoje vojne nuklearne programe, ali su priznale da nisu upoznate s njegovim sadašnjim planovima, ocijenivši ipak da Teheran zasad nema takvih.

No američki predsjednik George W. Bush izjavio je u utorak da prijetnja još postoji i ostao je pri mogućnosti primjene sile protiv Irana.