Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prekid iranskog nuklearnog programa je potvrda američke strategije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvješće američkih obavještajnih služba u kojemu se tvrdi da je Iran radio na proizvodnji nuklearnog oružja i da je taj program prekinuo 2003., pokazuje da su američki pritisci na Teheran bili korisni, ocijenio je u američki ministar obrane Robert Gates.

Važno je što novo izvješće "potvrđuje strategiju Busheve
administracije koja se sastoji u jačanju gospodarskog i diplomatskog pritiska na iransku vladu" zbog njezina nuklearnog programa, kazao je Gates tijekom posjeta Afganistanu, kamo je došao kako bi procijenio potrebe međunarodnih snaga radi borbe s talibanima.

Pročitajte i ovo Most predstavio program obećaju manje poreze Most predstavio izborni program i poručio: "Nije dovoljno samo svrgnuti HDZ, treba dati i viziju" Foto: AFP Izvješće od 149 stranica Povjerljivo izvješće UN-a: "Sjeverna Koreja nije zaustavila svoje nuklearne i raketne programe''

Američke obavještajne službe su u ponedjeljak objavile da je Iran 2003. zaustavio svoje vojne nuklearne programe, ali su priznale da nisu upoznate s njegovim sadašnjim planovima, ocijenivši ipak da Teheran zasad nema takvih.

No američki predsjednik George W. Bush izjavio je u utorak da prijetnja još postoji i ostao je pri mogućnosti primjene sile protiv Irana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene