Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intenzitet petog stupnja

Potres jačine 4,3 stupnja zatresao jug BiH, osjetio se i u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zemljotres jačine 4,3 stupnja pogodio je u 10:38 sati područje južno od glavnog grada Bosne i Hercegovine i dva kilometra od Blagaja.

Epicentar je registriran oko 75 kilometara od Sarajeva , točnije na području istočno od Mostara i sjeverno od Nevesinja na dubini od dva kilometara.

Pročitajte i ovo Potres u Italiji 5,0 stupnjeva Snažan potres pogodio Italiju, dobro se osjetio i u Hrvatskoj: "Zaljuljali su se krevet, luster i namještaj" Potres pogodio BiH "Poput neke eksplozije" Snažan potres pogodio BiH, osjetio se i u Hrvatskoj: "Tresao se plafon, zidovi, stolovi. Trenutak do rušenja je falio"

Riječ je o potresu intenziteta petog stupnja. Podrhtavanje se osjetilo na širem području Hercegovine, a osjetili su ga  i građani Sarajeva i okolice.

"U 10 sati i 38 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom kod Mostara. Magnituda potresa iznosila je 4.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Prema raspoloživim informacijama, potres se u Hrvatskoj osjetio na južnom obalnom području", javlja geofizički odsjek zagrebačkog PMF-a.

Potres se osjetio se i na jugu Hrvatske. Prema informacijama iz Županijskog centra 112 prijave o potresu su stigle s Pelješca, Dubrovnika, ali i Župe dubrovačke, javlja Dulist.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene