Spasioci (Foto: AFP)
Spasioci (Foto: AFP)

Tajlandske vlasti još nisu pronašle mlade nogometaše za koje se vjeruje da su nestali u pećini na sjeveru Tajlanda, kazali su u subotu dužnosnici, tjedan dana nakon što je prijavljen njihov nestanak.


 Potraga već ulazi u osmi dan, a spasioci još ne znaju gdje bi se mogli nalaziti. Riječ je o desetak dječaka u dobi od 11 do 16 godina i njihovom 25-godišnjem treneru.

Vezani članci Spašavanje dječaka na Tajlandu (Foto: Getty Images) Hollywood ne gubi vrijeme: Već se sprema film o spašavanju tajlandskih dječaka iz potopljene pećine Dječaci zarobljeni u podzemnoj pećini na Tajlandu (Foto: AFP) - 1 Zarobljeni u podzemnoj pećini: Kako bi život u mraku mogao utjecati na tajlandske dječake?

"Spasioci su prošle noći uspjeli u pećini pronaći dvije velike komore. Jedna je duboka 55 metara, a druga između 60 i 90 metara", rekao je zamjenik načelnika policije Wirachai Songmettha.

"Ali nismo sigurni hoće li ih to dovesti do momčadi. Danas istražujemo druge otvore u pećini."

Dugotrajna jaka kiša poplavila je tu pećinu u pokrajini Chiang Rai, 1000 kilometara sjeverno od Bangkoka, kod granice s Mjanmarom.

Spasioci prvo iz pećine moraju izvući vodu da bi mogli nastaviti potragu.

"Spasioci još pumpaju vodu. Kada se povuče, naši ronioci su spremni odmah uroniti", objavili su tajlandski specijalci SEAL na Facebooku rano u subotu.

Lokalna nogometna momčad posjetila je pećinu nakon treninga prošle subote. Od tada nisu viđeni, no njihovi bicikli su pronađeni na ulazu u pećinu.

Njihovi roditelji od tada kampiraju ispred pećine u nadi da će se vratiti. (Hina)