Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško pristupačna lokacija

Policija pronašla tijela žrtava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva dana nakon što je policija u Bosni i Hercegovini uhitila članove organizirane kriminalne skupine koju se smatra odgovornom za ubojstva pet osoba i pljačku milijun i 250 tisuća eura ukradenih 2007. iz skladišta sarajevske zračne luke, istražitelji su uspjeli pronaći tijela dvije žrtve, a komplicirana potraga za tijelima još dvoje ubijenih nastavljena je i u četvrtak.

Kako je u međuvremenu potvrđeno iz Tužiteljstva BiH, vjeruje kako se kako je na čelu kriminalne skupine bio Zijad Turković, osoba koja je već registrirana kao počinitelj niza kaznenih djela a osim njega jednomjesečni pritvor određen je i Suadu Glaviniću te Saši Stjepanoviću.

Pročitajte i ovo Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima

Tek nakon njihova uhićenja policija je u utorak na teško pristupačnoj lokaciji na obroncima planine Bjelašnice kod Sarajeva uspjela pronaći tijela za koja se vjeruje da su ostaci srbijanskog državljanina Midhata Mekića i njegove djevojke Marije Salas Cortez, državljanke Bolivije. S obzirom da su tijela bila posuta vapnom, baš kao i u slučaju nekadašnjeg srbijanskog političara Ivana Stambolića kojega su ubili pripadnici tzv. Zemunskog klana, identitet žrtava tek treba biti utvrđen metodom DNK analize.

Prema pisanju 'Dnevnog avaza', Mekić je bio poznat upravo po svojim vezama sa Zemunskim klanom te je bio umiješan u trgovinu drogom. Vjeruje se kako je njegova djevojka u trenutku kada su zajedno ubijeni bila u šestom mjesecu trudnoće. Nema službenih naznaka o motivima njihova ubojstva.

Policijski istražitelji uz pomoć maskiranog svjedoka-pokajnika za tijelima tragaju Marija Tolića i Wernera Ajdarija, nestalih u ožujku 2009. Tolić, koji je podrijetlom iz Zenice, ima kuću u Puli gdje mu žive supruga i dvoje djece. Službeno se vodi kao nestao od 25. ožujka kada je zajedno s Ajdarijem iz Zenice otputovao u Sarajevo kako bi se, prema svjedočenju članova obitelji, sastao s Turkovićem. Tolića i Turkovića navodno vežu sumnjivi poslovi još iz prijeratnog razdoblja kada su obojica boravili u Nizozemskoj. Mediji nagađaju kako je Turković dugovao novac Toliću te ga je zbog toga i dao ubiti.

>> U akciji protiv organiziranog kriminala uhićena 22 policajca

Privođenje Zijada Turkovića iznenada je postalo i dijelom predizborne kampanje koja u BiH postaje sve bezobzirnija, a dodatnu pozornost na taj slučaj skrenula je činjenica da je njegova supruga Šejla Jugo-Turković novinarka TV Alfa u vlasništvu novinske kuće 'Avaz' Fahrudina Radončića te nekadašnja novinarka 'Dnevnog avaza'. Radončića, ujedno i čelnika stranke Savez za bolju budućnost (SBB) te kandidata ove stranke za člana Predsjedništva BiH, Stranka demokratske akcije (SDA) optužuje zbog navodne povezanosti s Turkovićem, za kojega tvrde da je bio njegov osobni čuvar ali i prijatelj. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene