Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetu Rusiji

Pogledajte rijetku snimku 'Dragog vođe' Kim Jong-ila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stigle su i prve snimke i fotografije sjevernokorejskog vođe Kim Jong-ila koji je u službenom posjetu Rusiji.

Doputovao je posebnim vlakom, a do hidroelektrane koju je razgledao dovezao ga je blindirani Mercedes koji je dopremljen istim vlakom i Sjeverne Koreje. Ovo je prvi njegov posjet nakon devet godina. Tada se sastao s tadašnjim predsjednikom Vladimirom Putinom. Jong-il bi u Rusiji trebao ostati tjedan dana i vjerojatno će se sastati s Dmitrijem Medvedevom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kim Jong-un 'vrhovni vođa' I drugi dan sprovoda Kim Jong-ila suze i očaj Slika nije dostupna Nakon ljudi i ždrala Sada i svrake tuguju za Kim Jong-ilom...

Posjet predstavlja rijetku prigodu da je sjevernokorejski čelnik napustio svoju zemlju, zatvorenu za ostatak svijeta i u stalnom sukobu s J. Korejom. Jednako su rijetke i snimke sjevernokorejskog vođe, koje se pojavljuju uglavnom kada se radi o velikim i masovnim svečanostima u Sjevernoj Koreji.

Posjet sjevernokorejskog čelnika obavijen je tajnovitošću i popraćen nezapamćenim mjerama sigurnosti. Oklopni vlak čelnika koji ne voli putovati zrakoplovom iz sigurnosnih razloga, stigao je u nedjelju ujutro na malu postaju Bureje gdje su mu mlade Ruskinje odjevene u nošnje ponudile kruh i sol, prema ruskoj tradiciji.

Po dolasku, ozbiljna lica i vidno umoran, 69-godišnji čelnik s uobičajenim tamnim naočalama na nosu te u odijelu vojnog kroja, nakon kratke svečane dobrodošlice posjetio je hidraulična energetska postrojenja, pokazavši veliko zanimanje za razvijenu tehnologiju u tvornici, kako su rekli prisutni dužnosnici.

Kremlj je u subotu potvrdio da je predviđen susret predsjednika Medvedeva i Kim Jong-Ila koji bi se, po nekim izvorima, trebao održati u Ulan Udeu, blizu Bajkalskog jezera u Sibiru.

Sjeverna Koreja je u teškoj situaciji zbog poplava i sankcija koje joj je nametnuo SAD zbog nukelarnog programa. Ruski ministar vanjskih poslova rekao je da će Sjevernoj Koreji poslati 50.000 tona žitarica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene