Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kim Jong-un 'vrhovni vođa'

I drugi dan sprovoda Kim Jong-ila suze i očaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnoštvo ljudi okupilo se i danas u Pjongjangu na komemoraciji za sjevernokorejskog vođu Kim Jong-ila.

Nacionalna televizija Sjeverne Koreje objavila je kako su građani prihvatili novog čelnika Kim Jong-una te ga opisuju 'vrhovnim vođom Radničke partije, države i vojske'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije" Slika nije dostupna Na putu prema hidrocentrali Novi detalji o smrti 'dragog vođe': Umro od sloma živaca?

'Poštovani drug Kim Jong-Un je vrhovni vođa naše partije, vojske i naroda, koji je naslijedio inteligenciju, zapovjednu sposobnost, karakter, moral i hrabrost Kim Jong-ila', kazao je visoki dužnosnik Kim Jong-Nam pred skupom od 100.000 vojnika i civila ispred Velike narodne knjižnice i čitaonice u središtu Pjongjanga.

>> 'Nije se smjelo pitati zašto smo u logoru. Odmah bi nas strijeljali'

Na balkonu Velike narodne knjižnice i čitaonice uz Kim Jong-una bili su visoki vojni dužnosnici, poput generala Ri Jong-hoa i ministra obrane Kim Jong-chuna, ali i njegov ujak Jang Song-thaek te Kim Jong-ilova mlađa sestra Kim Kjong-Hui, za koju se očekuje da će biti glavna starateljica svojem nećaku.

Skup na trgu Kim Il-Sunga završen je počasnom topničkom paljbom, trominutnom šutnjom te oglašavanjem brodskih i željezničkih sirena, što je ujedno bio i kraj 13-dnevne nacionalne žalosti.

Do posljednjeg trenutka se nije znalo hoće li sjevernokorejske vlasti dopustiti da se na televizijama prati posljednji ispraćaj 'dragog vođe'. Ipak, sve snima njihova državna televizijia a prenose i sve svjetske televizijske kuće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene