Obavijesti Video Pretražite Navigacija
grupni egzodus

Pljušte ostavke u Pentagonu nakon Trumpove Twitter-smjene: Odstupila tri najviša dužnosnika, znaju se i zamjene

Pentagon (Foto: Arhiva/AFP)
Pentagon (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Američko ministarstvo obrane objavilo je u utorak da su trojica najviših dužnosnika dala otkaz u krajnje neobičnom grupnom egzodusu dan nakon što je predsjednik Donald Trump smijenio ministra obrane.

Ostavke su dali James Anderson, zadužen za kreiranje politike Pentagona, Joseph Kernan, podtajnik u ministarstvu obrane za obavještajne poslove, i Jen Stewart, predstojnica ureda ministra obrane.

Među zamjenama je i Anthony Tata, umirovljeni brigadni general i konzervativac koji daje zapaljive komentare o islamu i bivšem predsjedniku Baracku Obami.

Tata će preuzeti dužnost formiranja politike Pentagona, dok će Kash Patel, bivša pomoćnica pro-Trumpovu zastupniku Devinu Nunesu, preuzeti dužnost predstojnice ureda.

Smjene su se dogodile samo nekoliko dana nakon što je Trump izgubio na predsjedničkim izborima, iako još uvijek tvrdi da je pobijedio.

Pročitajte i ovo Izbori u SAD-u: Trump ne odustaje - 2 AKTIVAN NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Trump ne odustaje! Tužbama nastoji ostati u Bijeloj kući - potporu mu daje lider republikanaca u Senatu

Pročitajte i ovo Melania i Donald Trump (Foto: AFP) šuškanja sve glasnija Odbijao ju je držati za ruku, ostavljao je da kisne i naređivao joj da sjedi, a Melania sad planira poduzeti korak na koji je dugo čekala?

Esperova smjena nije bila posve neočekivana jer Trump ima običaj smjenjivati dužnosnike koji se ne slažu s njim, pa je njegov odnos s Esperom bio napet od ljeta.

Esper se javno distancirao od Trumpa zbog njegovih ideja o gušenju prosvjeda protiv rasizma i policijskog nasilja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene