Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U velikom šoku

Pilot F-18: Žao mi je što sam vam uništio kuću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradske vlasti Virginija Beacha u subotu su pravim čudom nazvali činjenicu da nitko nije poginuo ili je teže ozlijeđen u padu mornaričkog lovca F-18 na stambenu zonu u tom gradu, a jedan od stanovnika rekao je medijima da mu se pilot zrakoplova, iako u šoku od nesreće i još zapetljan u padobran, ispričao što mu je uništio kuću.

Samo sedam ljudi, ukljujuči obojicu pilota, lakše je ozlijeđeno u nesreći američkog mornaričkog lovca F-18 koji se u petak srušio na stambeni kompleks u Virginia Beachu, uništivši nekoliko kuća u nizu.

'To je čudo. Stvarno smo imali sreće', kazala je glasnogovornica gradskih vlasti Mary Hancock.

>> Američki lovac F-18 srušio se na stambenu četvrt

Ukupno je 63 stanovnika živjelo u uništenim kućama. "Svi su na broju", kazao je šef gradskih vatrogasaca Tim Riley. Oni su noć proveli u prihvatilištu Crvenog križa, a sada im se traži smještaj.

Od sedmero ozlijeđenih, samo je još jedan pilot u bolnici zbog prijeloma. Ostali su pušteni.

Lovac F-18 pripadao je eskadrili za obuku iz zračne baze američke mornarice Oceana u Virginia Beachu, udaljene oko šest kilometara od mjesta pada zrakoplova. U njemu su bili instruktor letenja i mladi pilot.

Uzrok: Katastrofalan mehanički kvar

Uzrok nesreće "katastrofalan je mehanički kvar", po priopćenju Pentagona, koji se dogodio odmah nakon polijetanja. Prije udara u kompleks kuća u nizu, katnica ili dvokatnica, piloti su izbacili gorivo, a zatim se i uspješno katapultirali. Jedan je pronađen na tlu još u pilotskom sjedalu, a drugome se padobran zakačio o jednu od kuća pa su ga raspetljali stanovnici.

Colby Smith je američkim medijima ispričao kako je istrčao iz kuće nakon što se ona snažno zatresla i nakon što je ugledao plamen pokraj svoga prozora. "Vidio sam padobran na kući i pilot je još uvijek bio povezan s njim. Ležao je tlu lica puna krvi", rekao je Smith televiziji WVEC-TV. Kada mu je priskočio u pomoć pilot mu je rekao: "Žao mi je što sam vam uništio kuću". Radilo se o mladom pilotu, koji je evidentno bio silno potresen, dodao je Smith, kojem je još jedan susjed pomogao da pilota odvedu na sigurno, na drugu stranu ulice. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Faceb ooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iP honea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene